Судний день

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

«Гомоніла Україна, довго гомоніла, довго, довго кров степами текла-червоніла»…

Зі шкільної парти ми пам’ятаємо, як Шевченко у своїй безсмертній поемі «Гайдамаки» «скликав» у Холодний Яр відважне гайдамацтво, а ми з хвилюванням слідкували за долями Гонти, Залізняка і Яреми Галайди. Та чи було все саме так, як описував Великий Кобзар? Як зараз нам ставитися до кривавих подій Коліївщини? Що це було: стихійне повстання українського селянства, спланована війна за відновлення незалежності Української Держави чи «багатоходівка» Російської імперії?

На це питання дає відповідь новий роман Ярослава Яріша «Судний день». Його сюжет заводить нас у жорстоке ХVІІІ століття, де поміж темних пущ Холодного Яру та глибоких байраків запорозького степу кувалися свячені ножі, у той час як у замках і палацах жирувало знавісніле від безкарності панство. Ось-ось «заспівають треті півні», впаде іскра у порох і велике пожарище затопить всю Україну, спом’янувши горді часи Хмельницького і Палія.

Усе ніби й просто… Але була ще й третя сила…

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
28 November 2016
Date written:
2016
Size:
330 pp.
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Судний день by Ярослав Яріш — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Історія України в романах»
Олена – вершниця зі списом
Пекло на землі
Козак Байда, або Хортицька Січ
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв