Собака на сіні (збірник)

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

«Дивом природи» та «феніксом серед письменників» називали сучасники Лопе де Вегу (1562–1635) – творця іспанської національної драматургії. Понад 2000 п’єс, 21 том поетичних та епічних творів – такий творчий внесок митця не лише в іспанську, але й у світову культуру.

До цього видання ввійшли дві найвідоміші п’єси іспанського драматурга – історична п’єса «Овеча Криниця» та комедія «Собака на сіні».

В основу сюжету «Овечої Криниці» покладено історичний факт 1476 року – повстання селян містечка Фуенте Овехуна (Овеча Криниця) проти сеньйора Фернана Гомеса де Гусмана, яке закінчилося його вбивством.

«Собака на сіні» – це історія знатної і багатої графині Діани де Бельфлор. закохана у свого секретаря Теодоро, Діана не наважується ані дати волю серцю, ані віддати коханого іншій, бо на перешкоді її пристрасті стає дворянська честь. на допомогу закоханим приходить Трістан – кмітливий пройдисвіт, і Теодоро раптом перетворюється на знатного вельможу і дворянина, що не поступається Діані ані статком, ані давністю роду.

П’єси Лопе де Веги із честю пережили випробування часом і нині з успіхом ідуть на багатьох театральних сценах.

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
02 November 2017
Date of translation:
1962
Date written:
1618, 1619
Size:
180 pp. 7 illustrations
Translator:
Микола Лукаш
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Собака на сіні (збірник) by Lope de Vega — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Бібліотека світової літератури»
Собор Паризької Богоматері
Історія Флоренції. Державець
Жак-фаталіст і його пан
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв

Other books by this author