Премудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчі. Ч. 1

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Мігель де Сервантес Сааведра (1547–1616) прожив життя, повне пригод і драматичних подій. Він воював, був поранений, провів 5 років у полоні, сидів у в’язниці, бувши несправедливо засуджений. Писав п’єси, оповідання та повісті, а зажив слави романом «Премудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчі», який 2002 року був визнаний Нобелівським інститутом найкращим літературним твором в історії людства.

Бідний сільський гідальго, Алонсо Кіхано, начитавшись романів про благородних лицарів, мандрує разом з вірним Санчо Пансою. Відтепер він – Дон Кіхот з Ламанчі, Лицар Сумного Образу. Скотарку із сусіднього села він уявляє прекрасною дамою Дульсінеєю Тобоською, заради якої готовий на подвиги. Заїжджий двір Дон Кіхот вважає феодальним замком, мідницю цирульника – золотим шоломом. Але всі його героїчні вчинки закінчуються тяжкою й водночасно смішною історією…

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
08 November 2017
Date of translation:
1995
Date written:
1615
Size:
640 pp.
Translator:
Микола Лукаш
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Премудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчі. Ч. 1 by Miguel de Cervantes Saavedra — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Бібліотека світової літератури»
Собор Паризької Богоматері
Історія Флоренції. Державець
Жак-фаталіст і його пан
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв