Free

Pūķa ēna. Princese

Text
Mark as finished
Font:Smaller АаLarger Aa

29. nodaļa. Paldies par šo dāvanu!

Finbar atgriezās divpadsmit dienas pēc manis. Es jau sāku nopietni uztraukties. Atnāca noguris un vājš. Viņš kā pūķis ielīda pils pagrabā, kur atradās viņa alas miniatūra kopija, un pēc trim dienām iznāca no turienes kā vīrietis. Visu šo laiku es nevarēju atrast sev vietu. Par laimi Nis un Bērs mani nomierināja.

– Pūķis tērē daudz enerģijas un maģijas, lai lidotu un mainītu kristālu, Amira. Pat liesma, ar kuru viņš pazemo veco akmeni, ir īpaša. Tāpēc jūs tur nokļuvāt ātrāk,” paskaidroja Bērs Kūlstouns. – Labi, ka atgriezāties agri. Ja tu būtu palicis, viņam lidot būtu bijis vēl grūtāk.

Cvetiks ne mirkli nelika mani vienu. Viņš pat pieprasīja iet ar viņu pastaigāties.

– Es jūtu Nirfeat infekcijas smaku jūdzes attālumā! – viņš apgalvoja. "Es pat uzreiz redzēju cauri jūsu bezdibeņa saulei, lai gan jūs man neticējāt."

Tā mēs gājām kājām.

Finbārs pamazām nāca pie prāta un kādu dienu ieturēja romantiskas vakariņas uz viena pils torņa balkona, kur es nekad nebiju bijis. No šejienes pavērās lielisks skats uz apkārtni, īpaši maniem mīļākajiem kalniem.

Es uzvilku skaistu jūras zaļu kleitu un agrāk dāvinātās rotaslietas, viņam bija svētku kamzolis un viss, ko prasīja statuss. Telpu rotāja ziedi, un no kaut kurienes plūda burvīga mūzika. Tas izrādījās pārāk svinīgi, un es nevarēju atbrīvoties no svarīgas sarunas sajūtas, tāpēc es biju nedaudz satraukts un nedaudz noraizējies.

Sākumā viss gāja kā parasti. Runājām, ēdām, baudījām viens otra kompāniju. Kādā brīdī es apjucis, apbrīnojot kalnu virsotnes, kas balstās uz debesīm. Debesīs lidoja kaut kāds plēsīgs putns. Šī bilde izraisīja negaidītu rezonansi manā dvēselē, es atcerējos Zemi…

–Kur tu skaties, Ēna?

"Uz kalniem…" es atbildēju, klusībā nomirkšķinot dārgu asaru.

Draklords piecēlās un apgāja ap galdu pie manis. Un tad pēkšņi viņš nokrita uz viena ceļa.

Es neizpratnē skatījos uz viņu.

–K-ko tu dari?

"Piedāvājums," viņš pasmaidīja. "Cvetik teica, ka tā ir paraža šeit uz Zemes." Vakariņas, ziedi, mūziķi…

– Ak, šis zieds! Kad jūs to tikko paņēmāt? – klusi nomurmināju, atcerēdamās aizdomīgās sarunas, kas mums ar kaķēnu bija, staigājot pa pils teritoriju.

– Noņemt ceļgalu man ir par daudz, bet citādi man patīk tradīcija. Īpaši šī daļa… – Draklords izņēma no kabatas apaļu kastīti. Man nebija ne mazāko šaubu par to, kas tajā bija. "Es nezinu, kādi rituāla vārdi būtu jāsaka, tāpēc… Amira, precē mani."

Finbārs atvēra kastīti, atklājot gredzenu ar lielu ovālu safīru. Baltais zelts, filigrāni raksti, kas mijas ar maziem dimanta dzirksteliņiem, kuros spēlējās saules stari…

– Ļoti skaists! – Es biju sajūsmā un tajā pašā laikā samulsis. "Finbar, tiešām nav nepieciešams mest ceļgalu." Tātad… Ne visi tā dara,” viņa pamudināja, saprotot, ka dralords gandrīz nekad nav nometies ceļos kāda priekšā.

– Tas ir labi! – Draklords ar redzamu atvieglojumu atzīmēja un, slēpdams smieklus acīs, jautāja: "Tad es mazliet nesapratu." Vai man tev uzvilkt gredzenu, vai arī tu izlemsi, likt vai nē?

Es biju nedaudz pārsteigts. Un tiešām, kā tam vajadzētu būt? Viņi noteikti valkā to dzimtsarakstu nodaļā, bet ne vienmēr priekšlikuma laikā? Pēkšņi es sapratu, cik šausmīgi tālu esmu no šiem smalkumiem, un tad noliecos uz Finbāru un godīgi atzinu:

– Nezinu. Kaut kā man par to nebija jādomā. "Un, lai tas nebūtu tik neērti, viņa jautāja: "Kāda ir paraža šeit, Kirfaronā?"

– Mūsuprāt, jūs jau esat atbildējis.

Draklords pasmaidīja, un es nosarku un pat gribēju piecelties no krēsla un izaicinoši aiziet, bet vīrietis, kurš stāvēja man priekšā uz viena ceļa, traucēja.

– Nu jā… Piedod. Es nesapratu, ka jums nav pieņemts iet gulēt pirms laulībām.

Es pēkšņi jutos šausmīgi aizvainota, un es novērsos. Nav brīnums, ka man bija bail no visas šīs oficiāles. Es zināju, ka tas izrādīsies kā pētersīļi.

– Amira? – Finbārs mīļi iesaucās.

– Kas? – viņa skarbi jautāja, neskatīdamās uz viņu.

Un pēkšņi viņa tika paņemta rokās. Draklords ar kāju atgrūda krēslu un apsēdās uz tā kopā ar mani.

"Man šķiet, ka mani vārdi jūs sāpināja, bet es joprojām nesaprotu, kāpēc?"

Viņš joprojām jautā! Kādi vīrieši dažreiz ir neaprakstāmi cieši!

"Jūsu mājiens, ka mēs gulējām pirms kāzām, bija nedaudz nepiemērots," viņa vēsi atzīmēja.

– Es kaut kā pazaudēju sarunas pavedienu. Jūs to teicāt, nevis es. Es tev pastāstīju par rotām, ko tev uzdāvināju. Tā ir Kirfarongas tradīcija. Ja līgava piekrīt, viņa uzliek dāvanas. Tur bija zīmīte… Un tas, ka tu guli pie manis pirms kāzām… Neviens neuzdrošinās nosodīt Pūķa ēnu par to, ka tā izpildījusi to, ko bija uzrakstījis Pūķis Dzimtnieks. Galu galā ne visi dralordi apprecējās ar savām ēnām.

Kas?! Mani vaigi pietvīka.

– Es vienkārši… es vienkārši… es nepildu nekādus pienākumus! Tikai tu man… es tev… Omm…

Finbāra lūpas pārklāja manējās, apklusinot mani. Es to nedarīju uzreiz, bet atbildēju uz viņa skūpstu. Skūpstīties bija daudz patīkamāk nekā runāt par sarežģītām tēmām. Ar katru mirkli es atslābinājos, kā parasti kūstot sava mīļotā vīrieša prasmīgajās rokās. Nepiemērotās emocijas mani pameta, es nomierinājos, un tajā pašā laikā atgriezās spēja domāt saprātīgi.

– Tā ir labāk? – dralords mīļi vaicāja, sajuzdams izmaiņas manā garastāvoklī.

– Daudz. Tātad, šajā piezīmē jūs lūdzāt mani kļūt par jūsu sievu?

Kad Il Sana Finbāra aizsegā iznīcināja manas kameras, rotaslietas palika, bet zīmīte pazuda. Bet es nezināju, ka tas ir tik vērtīgs. Un ka līdzdalībniece izmantoja manu zināšanu trūkumu, piedāvājot savu tulkojuma versiju, un man pat neienāca prātā to apšaubīt.

"Tas teica: "Kopā, vienmēr, mūžīgi." Mūsu reģionā pieņemta rituāla frāze.

– Finbar, es toreiz nezināju, kā lasīt! Es varēju runāt un saprast runu, bet ar lasīšanu es vispār nevarēju, un man nebija laika mācīties, bet es to rūpīgi slēpu. Kamēr gaidīju tevi no barjeras, šo robu jau biju aizpildījusi, bet tad…

Draklords vainīgi skatījās uz mani.

– Amira… piedod, es pat nevarēju domāt…

– Nekas. Tu nezināji. Bet tā kā es jau esmu devusi savu piekrišanu un to visu uzvilku, tad uzvilksim arī gredzenu. "Būs pilns komplekts," es atbildēju apzināti kašķīgā tonī, taču nespēju pretoties un izplūdu asarās. Un tad viņa jautāja: "Sakiet man, pēc jūsu tradīcijām līgava pieņem rotaslietas, nēsā tās, un visi zina, ka viņai jau ir apsolīts, vai ne?"

– Tātad.

– Kā ar līgavaini? Tātad viņš staigā kā brīvs?

– Protams, nē. Līgava, ja vēlas, var uzdāvināt dāvanu – jahne. Rituālie breketes, ko līgavainis nēsā pirms kāzām, lai parādītu visiem, ka turpmāk viņš ir izdarījis savu izvēli.

"Jahne…" es novilku, atceroties Vasiļinas stāstu par rokassprādzēm. – Labi, mēs iztiksim bez viņiem.

– Kā tu saki, mana mīlestība.

Mēs ilgi skūpstījāmies, jokojām un pļāpājām. Vakars, kas sākās nedaudz saspringti, beidzās lieliski.

– Amira, man tev ir dāvana. "Nesteidzieties ar galīgo atbildi, kamēr neesat to izmantojis," dralords teica naktī, kad mēs gulējām gultā, noguruši no kaislībām un jūtām.

– Kādu vēl dāvanu? Tu liec man uztraukties, Fin.

"Es pats uztraucos un pat nedaudz baidos, lai gan dralordam tā ir nepieņemama sajūta," viņš smīnēja. "Bet man tas ir jāiet." No rīta izlidojam. Esiet gatavi

Nākamajā dienā devāmies uz kalniem. Mēs kāpām arvien augstāk virs žilbinoši sniegbaltām virsotnēm, kas nekad neizkusa.

– Vai mēs lidojam ciemos pie Regas un Līnas? – mēģināju uzminēt.

"Tad mēs noteikti tos apskatīsim, bet vispirms…" Finbārs nepabeidza, sākot nolaisties.

Lejā redzēju kaut kādu apmetni, kas atrodas netālu no apaļa melna ezera, iespējams, kūdras. Vai tādas lietas ir kalnos?

– Kas tur dzīvo?

“Šis ir harpiju ciemats. Viņi sargā Pašreizējā laika ezeru. Šo vietu viņu vidū uzskata par svētu,” mani apgaismoja Frosts.

– Pašreizējā laika ezers? Cik interesanti!

"Jā. Harpijas ļāva mums viņu apmeklēt,” atzīmēja Finbārs.

– Vai viņi to nevarēja pieļaut? – uzdevu viltīgu jautājumu.

“Šī ir dimanta pūķa teritorija. Jebkurš pārkāpums radīs sekas. Un pašas harpijas ir grūts pretinieks un ļoti viltīgas,” skaidroja draklords.

Un Frosts pēkšņi piebilda:

"Mums jānoalgo Amīras harpiju aizbildnis Finbārs."

"Man nav vajadzīgs tāds aizbildnis, man pietiek ar Niisaru!" – Es pretojos, bet tad padomāju, atcerējos Līnas stāstus par Agripīnu un mainīju savu attieksmi. – Lai gan… Ja parādīsies aizbildnis, Nisa varēs vairāk laika pavadīt kopā ar savu nākamo vīru. Vai harpijām var uzticēties?

"Noteikti! "Visā vēsturē nav bijusi neviena harpija, kas nodevusi savu Ēnu," atbildēja Finbārs.

– Tad labi. Tad varbūt paskatīsimies uz kādu…

Viņi par to nolēma.

Mūs sagaidīja vesela grupa spārnotu radījumu ar konkrētām, bet nepārprotami sievišķīgām sejām. Harpijas parādījās mūsu priekšā savā dabiskajā formā, un pēkšņi es domāju, cik tās ir pārsteidzošas! Tās visas bija dažādas, bet ar kopīgām iezīmēm, un es uz tām skatījos ar interesi, cenšoties atcerēties visu līdz mazākajai detaļai.

Harpijām bija smailas ausis, piemēram, elfiem, un augsti vaigu kauli. Mandeļu formas acis bez zīlītēm dažādiem indivīdiem ir dažādās krāsās, bet vienlīdz spilgtas. Izteiktās uzacu izciļņi strauji pacēlās uz augšu, veidojot mazu ragu līdzību. Harpiju ķermeņi līdz viduklim bija pārklāti ar mazām spalviņām, kas saulē mirdzēja dažādās krāsās, un apakšējā daļā spalvas bija tumšākas un lielākas. Man arī šķita, ka viņu spalvu un acu krāsu kombinācijā ir kaut kāds raksts.

Bet visvairāk mani iespaidoja viņu spārni. Viņi izskatījās spēcīgi un… tehnoloģiski attīstīti, vai kā? Ja šis vārds ir piemērots šādā nozīmē. Vispār radīja iespaidu, ka harpijas lido vienkārši meistarīgi! Tā tas izrādījās realitātē.

Satriecoši skaistas radības! Un nekādas rāpojošas vecenes ar nokarenām krūtīm. Ne visi saprastu harpiju skaistumu, bet es biju sajūsmā un jau prātoju, kādas krāsas būs vajadzīgas, jūtot pazīstamo niezi uz pirkstgaliem. Man tie vienkārši jāuzzīmē!

 

Savukārt harpijas skatījās uz mums, nolieca galvas kā putniem pa kreisi un pa labi. Viņi smaidīja ar ilkņiem un nedomāja pārģērbties, kā Agripina, Dimanta Pūķa ēnas harpija.

Īsi parunājuši un izpildījuši visus prasītos sasveicināšanās rituālus, mēs ar Finbāru devāmies uz ezeru.

– Fin, kas tā par vietu? Priekš kam mēs te esam?

"Tagad jūs uzzināsit," atbildēja draklords.

Pašreizējā laika ezers bija mazs, perfekti apaļš un pilnīgi melns. To ierāmēja vai nu mākslīga, vai dabiska klints mala. Virsma bija matēta un, šķiet, absorbēja gaismu.

– Vai tas tiešām ir ūdens? – nez kāpēc čukstus jautāju, kad apstājāmies pie pašas malas.

Sākumā domāju, ka tā ir eļļa. Nē, ne eļļa. Eļļainajai virsmai vajadzēja atspoguļot gaismas atspīdumu un reti peldošus mākoņus, bet šeit nav pilnīgi nekā! Bet tā taču nenotiek, vai ne?

– Amira, pastiep roku – šādi. – Draklords izpleta pirkstus. "Un pasakiet man tās personas vārdu, par kuru vēlaties uzzināt." Ja šis cilvēks ir dzīvs, tu redzēsi, kas ar viņu šobrīd notiek. Ja nē, ezers paliks melns.

Es strauji pacēlu galvu un mūsu skatieni saskārās. Pagāja ilgs brīdis, un es sapratu, ko tieši viņš man piedāvā. Pārliecinājies, ka visu saprotu, Finbārs pamāja ar galvu un turpināja:

"Ja pēc tam jūs vēlaties atgriezties uz Zemes, es to izdarīšu jūsu vietā."

Draklords gribēja attālināties, atstājot mani vienu ar savām domām, bet es pastiepu roku un satvēru viņa roku.

– Vai esi pārliecināts, ka…

– Protams. Tikai neskaties pārāk ilgi. Ir bīstami atrasties šeit vairāk nekā gaidīts.

Es pamāju ar galvu un pagriezos uz ezeru.

Vai es gribu zināt, kas notika ar Ruslanu?

Es gribēju un baidījos. Man bija bail uzzināt, ka manas vissliktākās aizdomas apstiprinājās. Laiks gāja, un mums bija jāsteidzas. Saņēmis drosmi, es pastiepu roku, plaukstu uz leju, un čukstēju, ar visām acīm skatīdamies virspusē:

– Ruslans…

Ezers nodrebēja un sāka mirdzēt no centra līdz malām, un tad es ieraudzīju sev pazīstamos kalnus… Tagad tur ritēja pavasaris, bet vietu atpazinu pēc tai raksturīgajām aprisēm. Man nebija šaubu, ka šī bija tieši tā vieta, kur mani pārklāja lavīna. Tagad viņš bija neatpazīstams, bet es to jutu savā sirdī.

Un tur bija arī vīrietis ar zilu ziedu pušķi rokās. Ruslans…

Viņa sejas izteiksme bija skumja, bet mierīga. Attēls bija tik skaidrs, ka likās, ka viņš skatās tieši uz mani! Mans kakls sažņaudzās no aizkustinājuma, acis piepildījās ar asarām…

Viņš ir dzīvs! Paldies Dievam, ka viņš ir dzīvs! Lavīna viņu paglāba.

Ruslans apsēdās un nolika pušķi uz nokrituša koka stumbra. Un tad viņš pielika plaukstu pie stumbra. Viņš stāvēja klusi un skatījās debesīs. Pēkšņi no aizmugures parādījās trausla figūra. Meitene ar smailu bobu! Es atpazinu Neko, kura īstais vārds man palika nezināms.

Arī “kaķu meitenei” rokās bija pušķis, tikai nedaudz sarežģītāks, kas sastāvēja no labi pieskaņotiem ziediem. Viņa nolika to blakus pirmajam, un tad pagriezās un skumji smaidīdama kaut ko teica Ruslanam. Divas asaras ritēja pār viņas vaigiem. Ruslans viņu apskāva un piespieda pie sāniem. Viņš noglāstīja galvu. Viņa apvija rokas ap viņa vidukli. Viņi skatījās viens uz otru ar tādu maigumu un skumjām reizē, ka bija sāpīgi skatīties.

– Rus, Neko! ES esmu dzīvs! Ar mani viss kārtībā! – nočukstēju, bet viņi mani gandrīz nedzirdēja.

Kādu iemeslu dēļ šīs meitenes asaras beidzot zaudēja manu paškontroli. Dārgakmeņi nokrita zemē, bet tās bija atvieglojuma, nevis nožēlas asaras. Es ļoti gribēju viņus nomierināt. Lai viņi ir laimīgi!

– ES esmu dzīvs! Nevajag vainot sevi! Čau! – es kliedzu pilnā balsī, un tad paķēru vēl vienu safīru, kas nokrita no skropstām un iemetu to taisni ezerā.

– Amira, nē. Tik un tā viņi tevi nedzirdēs…

Finbāra satrauktā balss bija dzirdama pavisam netālu. Viņš aplika roku ap manu vidukli, atraujot mani prom. Es viņam paklausīgi sekoju, bet pagriezos. Attēls ātri izbalēja. Bija jau satumsis un viļņojies, cilvēku sejas bija aizmiglotas, bet pēdējā brīdī sapratu, ka viņi dzird! Viņi kaut ko kliedza un pamāja ar rokām. Pašreizējā laika ezers un Pūķa ēnas asaras radīja īstu brīnumu!

– Finbārs! – es uzsaucu, piespiežot dralordu apstāties, un tad metos viņa rokās, ļaujot sev nedaudz emociju.

– Esmu nobijies. "Man ir bail tā, kā, iespējams, nekad agrāk," draklords čukstēja, glāstīdams manu muguru un matus. – Amira… Amira, saki kaut ko…

– Es tevi mīlu, Finbar. Paldies! Paldies par šo dāvanu. "Es pat nevarēju sapņot…" es apmulsusi nočukstēju.

– Tātad tu… paliksi?

Tikai tagad es sapratu, cik ļoti viņš uztraucās. Cik viņš baidījās, bet tomēr deva man šo iespēju. Tāpēc viņš visu rītu bija tik saspringts.

– Man šķiet, vai kāds par sevi pārāk daudz domāja? – caur asarām pasmaidīju. – Noteikti! Kā es varu aiziet pēc visa, kas notika starp mums, Fin? Un kurš lidos atjaunot kristālu pēc septiņiem gadiem?

– Tu nē! – dralords atkal izrādīja bardzību.

– Nu, to mēs redzēsim! – nomurmināju, un tad nostājos uz pirkstgaliem un piespiedu lūpas pie viņa lūpām.

30. nodaļa. Tagad man ir gandrīz viss, par ko es varētu sapņot. Un kā pietrūkst…

Finbāra un manas kāzas bija paredzētas rudens pirmajā mēnesī. Saskaņā ar vietējo paražu tas notika Dortholā, galvenokārt tāpēc, ka visi draklordi apprecējās Pūķa ciltstēvu templī, kas atradās vienā no Pūķa mugurkaula alām. Tāda ir tradīcija. Viņa mani sajūsmināja. Tas bija šausmīgi interesanti, kāda ala tur bija, un kas tajā bija īpašs?

Mēģināju visu noskaidrot no Līnas un Marinas, taču meitenes neinjicēja, tikai viltīgi saskatījās un jēgpilni atbildēja: "Tu drīz uzzināsi pati." Arī kalpones tikai paraustīja plecus: “Tāpat, mēs nezinām, mēs nezinām. Un vispār mēs neesam Pūķa ēna, mums nav jāzin, kā ir un kas.

Bet kādu dienu vakariņās Zlata apsēdās man blakus un, pārliecinoties, ka mūs neviens neklausa, čukstēja:

– Tur dzīvo Pūķis priekštecis, bet nebaidieties no viņa. Vins ir jauks.

– Kā tu zini? – uzsmaidīju meitenei.

– ES tur biju! – viņa jēgpilni čukstus atbildēja un tad nepiespiesti paraustīja plecus.

Es joprojām nesaprotu, vai šis stulbums fantazē vai stāsta patiesību? Bet viņa nejautāja.

Pēdējo nedēļu pirms mūsu kāzām es dzīvoju Dortholā, un man šausmīgi pietrūka Finbar Frost. Ar mani šeit bija Niissara, mana jaunā aizbildne – harpija Hafiza, kura pati piedāvāja izvēlēties savu vārdu. Patiesie harpiju vārdi ir sarežģīti un tiek izmantoti tikai to baros, un segvārdi ir rezervēti svešiniekiem. Bet Pūķa ēnai ir tiesības dot savam aizbildnim vārdu, un es izmantoju šīs tiesības.

Es izvēlējos ar sirdi. Mēs ar Hafizu pārsteidzoši ātri sapratāmies. Viņa izrādījās ne pārāk runīga, bet inteliģenta. Viņa neuzspieda sevi, bet labprāt atbalstīja sarunu, ja viņai vaicāja, un sniedza praktiskus padomus. Tāpēc mani tas nemaz nesatrauca.

Kādu dienu mēs devāmies ar viņu pastaigāties uz Šarotu, un es palūdzu Hafizai būt pēc iespējas neuzkrītošākai. Lai pat man nebūtu aizdomas, ka mani vēro. Un voila! Pēc stundas es pārstāju skatīties apkārt un meklēt savu sargu. Tik un tā nebija jēgas. Neskatoties uz to, viņa nenolaida acis no manis, un, kad zaglis mēģināja nogriezt no manas jostas maku, viņa uzreiz satvēra viņa roku. Vienkārši lieliski!

Puika izrādījās ielas bērns, un es pierunāju harpiju nenodot viņu sargiem, ja viņš nekavējoties dosies uz Kirjanu un ieies viņas zālīšu skolā. Puika bija ārkārtīgi priecīgs par šādu notikumu pavērsienu un apsolīja man vairs nezagt. Es viņam īsti neticēju, tāpēc palūdzu Hafizai novērst ilūziju un parādīt viņam savu patieso seju. Pilsētā viņa to valkāja, lai nepiesaistītu pārāk lielu uzmanību.

Ieraudzījis sev priekšā īstu harpiju, zēns nobālēja un zvērēja, ka nekad mūžā vairs nezags. Šoreiz viss izskatījās daudz nopietnāk, un es viņu atlaidu, pabarojis krodziņā netālu no Lankas un iedevis pāris monētas. Es neuzdrošinājos dot vairāk. Viņi to atņems. Bet mēs ar Lanku izdomājām: reizi dienā visi bezpajumtnieki līdz trīspadsmit gadu vecumam, kuri vēlas, var saņemt porciju pilnīgi bez maksas. Bet kopumā šī problēma bija jāatrisina, un es plānoju to apspriest vēlāk ar Finbar.

Bez Nisas un Hafizas es atvedu līdzi uz Dortholu Kirjanu, kuru ceļā pavadīja Severs, un Lanku ar savu jauno… nu, lai viņš ir pavārs. Vasiļinai un Reginhardam nebija aizspriedumu par nodarbību tēmu, un es gribēju redzēt sev blakus cilvēkus, kurus jau uzskatīju par tuviem. Man viņu šajā pasaulē nav tik daudz.

Vasiļina bija ļoti priecīga par šo papildinājumu un acumirklī atrada pielietojumu saviem talantiem, piedāvājot viņam darbu. Viesi jau pulcējās, pilī bija daudz ļaužu, un kalpi bija satriekti, noderēja papildu pavārs, turklāt tik talantīgs. Tātad arī Lankas topošais vīrs šajā ceļojumā nopelnīs papildus naudu.

Lanka pati sāka baidīties, ka viņu aizvilinās. Lai cik man būtu žēl, es ieteicu viņai nolīgt krodziņa vadītāju, apmācīt pavārus, apprecēties un pārcelties uz darbu Dortholā. Darbs pie dralordiem ir prestižs un ļoti ienesīgs. Turklāt Vasiļina jau bija uzsākusi līdzīgas sarunas, visiem ļoti patika jaunā šefpavāra repertuārs.

Nedēļas laikā paspējām pabeigt priekšdarbus un pat uzšūt man dziļi zilu kleitu, izšūtu ar safīriem un dimantiem. Šī ir kļuvusi par tradīciju. Baltā krāsa nebija obligāta, tāpēc viņi izvēlējās līgavai vispiemērotāko un vienlaikus harmonizēja ar pūķa “krāsu”.

"Es pārliecināju Finbar valkāt baltu ar ziliem akcentiem." Jūs kopā izskatīsities lieliski! – Marina priecājās. – Un Gapa tevi uzzīmēs – tas būs gandrīz kā kāzu foto.

Vasiļina uzreiz bija sarūgtināta, jo viņai tobrīd nebija ienākusi prātā tik vienkārša doma.

"Nyera, neuztraucies, es ļoti labi atceros, kā tu izskatīji kopā ar dralordu, un es vismaz uzzīmēšu visu kāzu albumu, ja tev teiktu," Agripina mierināja saimnieci.

Atklāti sakot, harpijas spēja visu tik ātri un meistarīgi izpildīt sākumā manī izraisīja profesionālu greizsirdību, bet tad sapratu, ka Gapa raksta ārkārtīgi precīzus attēlus, piemēram, fotoaparātu. Bet viņai nav spēju fantazēt. Tas ir, viņa varēs precīzi uzrakstīt abstrakciju, bet tikai tad, ja viņa to redzēs vismaz vienu reizi, bet viņa ne pārāk labi izdomā kaut ko savu. Šī ir tik interesanta funkcija. Tiešraides kamera, un nekas vairāk!

Drakendortā turpināja ierasties viesi no visiem reģioniem, izņemot Bērštonu un Soliāru. No turienes vēl nav ziņu. Bet, ja Soliyar joprojām ieskauj aizsargbarjera un no ārpuses nebija iespējams iekļūt tās teritorijā, tad Berštons stāvēja atvērts visiem vējiem, un tā bija slikta zīme – Nirfeats valdīja savā teritorijā.

Tagad, kad Finbārs bija atrisinājis visas galvenās problēmas, draklordi sāka gatavoties pilnvērtīgam izlidojumam. Viņi gribēja ātri tikt galā ar Berštona problēmām un atgrūst haosītus no Drakendorta un Torisvenas robežām. Draklordi gatavojās, un mēs, ēnas, uztraucāmies un savā starpā apspriedām viņu lēmumus.

Marina daudz zināja par sociālajiem paņēmieniem un prasmīgi sajauca zemes modes tendences ar vietējām tradīcijām. Kāzu priekšvakarā, kad palīdzēju viņai iekārtot ēdamistabu, mēs pļāpājām par vienu un to pašu tēmu, un viņa negaidīti dalījās ar mani:

“Reiz man pašam bija iespēja ieskatīties Bērštonā. Gāju gar mežmalu un pat vienu nakti pavadīju tur mežā.

– Oho! Kādas šausmas! – Es no sirds jutu līdzi.

Saskaroties ar vienu Nirfeat un vairākiem monstriem, es iedomājos, cik bīstamas ir haosa radības.

– Jā… Tur notiek dīvainas lietas, es tev teikšu! Bet ne viss ir tik vienkārši…

Mums pienāca kalps, un Marina apklusa, un tad mēs vairs neatgriezāmies pie šīs sarunas.

Un tagad ir pienākusi kāzu diena. Ģērbta, izķemmēta, mazgāta, smaržota un dekorēta, es gaidīju ceremonijas sākumu viesistabā. Cvetiks un Hafiza uzturēja man kompāniju. Pārējie piedalījās ceremonijas sagatavošanā. Skatījos ārā pa logu un pārdomāju visu, lai neciestu no vēlmes redzēt Finbāru. Ar katru minūti tas kļuva arvien nepanesamāks. Šķita, ka tā darbojās mūsu savienojums.

– Hafiza, proti zīmēt? – jautāju, lai nesēdētu tālāk klusumā.

"Nē, nyera," viņa teica, nedaudz samulsusi. – Es adu.

–Tu ada? – Es biju pārsteigts.

– Nu jā. Mūsu kalnos ir auksts, un es adīju siltas segas visam ciematam. "Es izdarīju vislabāko darbu," harpija negaidīti lepojās.

– PAR! Tas ir vienkārši brīnišķīgi. Vai uzadīsi man vienu?

"Ja vēlas," mans aizbildnis pasmaidīja ar ilkņiem.

Pilī es neprasīju viņai valkāt ilūziju. Man patika harpijas dabiskais izskats un citādība. Viņa bija kā atgādinājums, ka es dzīvoju citā pasaulē – pasaulē, kas ir pilna ar maģiju.

 

Puķe sēdēja uz palodzes un sūdzējās, ka viņam aizliegts ķert puķu pūķus. Šī nebija pirmā reize, kad viņš aktualizēja šo tēmu un visus drīzāk nogurdināja.

– Viens no viņiem šodien mani satvēra aiz auss, vai vari iedomāties? Zils tāds. Spēcīgi! Šausmīgi kaitīgi! Viņš nelaidīs man garām. Viss, kas jums jādara, ir izbāzt degunu pagalmā, un tas ir tur.

– Skrūves lente, varbūt? – es ierosināju. – Sonic to nedarītu. Sonic ir pārāk labi audzināts.

Es neatcerējos citus zilos pūķus. Šie divi izcēlās starp visiem.

– Puķu dobē, kur aug saules ēdāji, nav jēgas muļķot! Citas vietas nebija? – Hafiza to sarkastiski pielietoja.

Harpija savos izteikumos bija tieša, un tāpēc Beram Kūlstounam un apsargiem viņa ļoti patika, un mani šausmīgi uzjautrināja viņu ķildas ar Cvetiku. Kaķēns bija augstprātīgs, un dažreiz to vajadzēja nolikt zemē.

– Un es nemaz nesūdos! Uhh! ko tu saki? – viņš sāka pļāpāt.

Bet daiļrunīgi nokaltušie divi ziedi uz muguras atdeva – viņš meloja!

– Noteikti. Viņš nesūdīja. Kāpēc! Es redzēju, kā tu raki zemi. Tas aizlidoja pāris steronus!

– Es… es apglabāju dārgumu!

– Jā, no tava dārguma jau nokaltuši trīs saules ēdāju krūmi, ūsainais melis!

Kaķēns nošņācās, paceļot ķepu. Harpija šņāca mugurā, taču daudz iespaidīgākā veidā. Tajā brīdī atvērās viesistabas durvis un uz sliekšņa parādījās Vasiļina:

–Kas šeit notiek? – viņa bija pārsteigta, ieejot iekšā.

– Kāpēc jūs viens uz otru šņācāt? – Marina parādījās viņai aiz pleca.

Abas ēnas izskatījās lieliski. Īstas karalienes!

– Jā jā. Mēs vienkārši neredzējām aci pret aci. Runājot par dārgumiem, tie ir tādi…” es atbildēju, pieceldama viņus sagaidīt.

Mani pavadoņi apklusa, nelaipni skatījās viens uz otru. Dimanta pūķa ēna pamāja un pavēlēja, skatoties ārpus durvīm:

– Ir laiks.

Viņa divas reizes sasita plaukstas, un mana sirds sāka sisties sajūsmā.

Sekojot Vasiļinai un Marinai, viesistabā ienāca mani draugi un ducis dižciltīgāko grāfu sievu – visas svinīgi ģērbušās un ar patīkamiem smaidiem uz lūpām. Ar dažiem es jau biju iepazīstināts, bet dažus vēl nezināju. Viņi tikai šodien ieradās. Vasiļina mani iepazīstināja ar nierēm, un tad viņi atritināja milzīgu koši segu no spīdīga, brokātam līdzīga auduma un ietina mani tajā. Tas bija tik blīvs, ka es tikko varēju kustēties bez palīdzības.

Kad mani izveda koridorā, izrādījās, ka tur nav nekāda pūļa. Šķiet, te sapulcējušās visas pils sievietes. Viņi mani sveicināja un devās uz priekšu. Es gāju lēnām, tāpēc drīz vien pie manis palika tikai tuvākie un visas tās pašas grāfu sievas, kurām bija godpilnā loma garās līgavas pavadībā.

"Amira, tagad jūs nevarat runāt, kamēr nesatiekat draklordu." Sapratu? – Vasiļina čukstēja.

– Jā. “Es pamāju ar galvu, jūtot patīkamu zosādu, kas skrien cauri manam ķermenim.

Viņi man palīdzēja iziet ārā un nokāpt pa kāpnēm. Notikumi ritēja lēni, jo bija grūti pārvietoties šajās važās. Es pats to nekad nebūtu varējis izdarīt. Kad bijām zālē, dzirdējām ārā dziedam. Mani pavadošās sievietes arī viņu atbalstīja.

Dziesma bija skumja un neticami aizkustinoša. Es nezināju vārdus, bet manā dvēselē stiepās dažas neredzamas stīgas. Un pēkšņi manas prāta acu priekšā parādījās attēls: meitene, kas ietīta sarkanā krāsā. Cilvēki apkārt. Viņas acis vienlaikus ir nobijušās, ieinteresētas un gaidu pilnas.

Ir izlemts! Tiklīdz pabeigšu katalogu ar ārstniecības augiem Kirjanai, es ķeršos pie tradīciju direktorijas. Es tos darīšu katram limitam. Es visu kārtīgi izpētīšu, un Agripina man palīdzēs tos uzzīmēt. Ideja šķita lieliska, un acu priekšā jau pazibēja krāsas un ainas. Un… Pirksti! Mani pirksti niezēja paņemt rokās zīmuli!

Marina un Vasiļina pievienoja savas skaidrās balsis vispārējai daudzbalsībai, un es nespēju savaldīties un nometu uz grīdas pāris safīru. Melodija lika atkal un atkal nodrebēt un dabūt zosādu, un iekšā dzima kaut kāda sāpīga, smeldzoša sajūta…

Un es pēkšņi sapratu – ķēdes! Viņi zvana un vibrē laikā ar balsīm, it kā sūtītu signālus pūķim no manas dvēseles un ķermeņa. Viņš arī to jūt! Viņš zina, ka es gaidu! Kā es viņu gaidu!

Rituālam bija daudz dziļāks fons, nekā varētu šķist. Protams, pusei klātesošo par to nav ne jausmas. Es ļoti gribēju zināt, par ko viņi dzied. Un šķiet, ka Ēnas uzminēja manu vēlmi. Skatoties viens uz otru, Marina un Vasiļina pēkšņi dziedāja savā dzimtajā valodā:

– Ak, jā, mēs dāvinām skaisto jaunavu pūķim. Ak, neēd viņu, bet drīzāk ņem viņu par savu sievu…” viņi pasmaidīja un turpināja, kā nākas.

Neviļus es izplūdu smaidā, bet atcerējusies pavēli klusēt, tikai pateicīgi pamāju ar galvu.

Kad mani atveda uz pagalma vidu, sievietes pārstāja dziedāt. Apkārt pulcējās viesi. Viņi novēlēja man laimi, veselību un labklājību, apbēra mani ar ziedu ziedlapiņām, rīsiem vai to vietējo ekvivalentu. Mums pie kājām tika mētātas zelta un sudraba monētas. Mazliet malā stāvēja baltās kleitās ģērbtas meitenes, starp kurām izcēlās Zlata – galvenokārt tāpēc, ka uz baltas, pilnīgi nevainīgas kleitas jostas, tāpat kā pārējās, viņa bija uzvilkusi apvalku ar šo pašu nazi. Kāds huligāns!

Un šo es noteikti uzzīmēšu! Kā var neuzzīmēt tik piemīlību?

Agripina stāvēja blakus meitenēm. Atšķirībā no manas Hafizas viņa deva priekšroku slēpt savu izskatu. Vai esi pieradis? Vai varbūt viņa nevēlējās nobiedēt bērnus?

– Kāpostu meitenes, uz priekšu! – harpija klusi pavēlēja.

Un es iepletu acis, gandrīz iesmējos visnepieklājīgākajā veidā no pārsteiguma.

Meitenes kleitās uzreiz piegāja pie manis un aplenca. Pūlis pašķīrās. Zlata un viņas draudzene Aija satvēra manas rokas. Viņus nopietni un svinīgi veda pie pajūga, kuru vilka seši balti, neticami skaisti zirgi ar garām krēpēm, kas bija izmestas pār vienu sānu. Tajās tika ieausti lieli zili ziedi, kas atvesti no ziemeļiem. Pateicoties Kiryana un mūsu katalogam, es zināju, ka tos sauc par sarēniem un pasargāti no ļauna. Tie ir lieliski piemēroti arī zarnu trakta traucējumiem. Tas arī ir ļaunums!

Ar meiteņu palīdzību iekāpu karietē un apsēdos uz mīkstā dīvāna. Marina pienāca pie manis ar kaķēnu rokās.

– Vai tu gribi, lai viņš iet tev līdzi? Citādi ir garlaicīgi. Uz turieni ir aptuveni pusotra stunda.

Es pakratīju galvu. Runāja, ka man jāklusē, bet ar Cvetiku klusēt nebūs iespējams. Atklāti sakot, es gribēju būt viena. Domājiet un apbrīnojiet kalnus, nevis klausieties, kā Cvetiks aizbildinās ar savu huligānismu. Man tagad bija tāda garīga vajadzība. Un es arī zināju, ka šajā ceļojumā mani sargāja Pūķis Progenitor. Lai Cvetiks neapvainotos, es pastiepu roku un noglāstīju kaķenes galvu, piemiedzot ar aci. Marina attālinājās un kariete aizbrauca. Zirgi paši devās uz vārtu pusi. Šķita, ka viņi ļoti labi zina ceļu uz Progenitor Dragon Temple. Tāds pārsteigums!

Aiz viņiem skrēja bars meiteņu baltās kleitās. Viņi sekoja karietei, līdz bija noguruši, un Aya un Zlata izturēja visilgāk. Meitenes apstājās tikai pie pagrieziena, kur ceļš steidzās pa labi un augšup pa nogāzi.

Es pamāju viņiem ar roku un apsēdos ērtāk, atraujot aizkarus. Viņi pamāja atpakaļ, bet nesteidzās atgriezties. Viņi droši vien bija noguruši vai viņiem bija kaut kas prātā. Bet, kad atkal paskatījos ārā, es nevienu nepamanīju. Un ceļš atkal pagriezās.

Tas bija garš brauciens, bet es nemaz neuztraucos. Ja Vasiļina un Marina tika tik tālu, tad arī es varu tikt galā. Un laiks… Man ir ko darīt. Es apsolu, ka zīmēšu klusumā! Tas taču nepārkāpj tradīcijas, vai ne?

Izvilkusi rokas no gultas pārklāja, viņa pastiepa un izmakšķerēja no pūkainajām svārku krokām mazu piezīmju grāmatiņu, ko pati bija izgatavojusi šādiem gadījumiem. Kāpēc ne skiču grāmata? Tam bija piestiprināts ogles zīmulis un asināmais, un es sāku zīmēt, ko vēlos. Aina ar līgavu iznākšanu un karieti ar zirgiem. Dvīņumāsas elegantās kleitās. Fokusēta harpija un barga Zlata ar nazi. Hafizs un Cvetiks šņāc viens pret otru, un lieliska pils uz bezgalīgās jūras fona.

Dažiem tās bija tikai skices skices – man īsts atmiņu krājums. Skatoties uz šīm svītrām un nepabeigtajām rindām, es redzēju attēlu tā, it kā tā būtu patiesībā. Tad vēlāk šīs skices pārvērtīsies par pilnvērtīgiem audekliem, kas rotās Rongas zāles sienas. Finbaram un manai mājsaimniecībai ļoti patika mans darbs.