Мацюсеві пригоди

Text
From the series: Король Матиуш
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Януш Корчак (справжнє ім’я Генрик Ґольдшмідт, 1878 або 1879–1942) – всесвітньо відомий польський педагог-новатор, лікар, письменник, автор праць з теорії і практики виховання, громадський діяч, зачинатель діяльності на захист прав дитини і повної рівноправності дітей. Мав змогу вийти живим з Варшавського гетто, але відмовився і загинув разом із своїми вихованцями у гітлерівському таборі смерті у Треблінці.

«Мацюсеві пригоди» вважають однією з найважливіших книжок дитячої літератури ХХ століття. Ця історія про маленького хлопчика Мацюся, який після смерті батька-короля посів трон і став королем Матіушем Першим, безумовно, казка, і дуже сумна казка, але водночас вона дуже справжня й правдива. І в ній зовсім не по-казковому, але в той же час просто і дохідливо розповідається про стосунки дітей зі світом дорослих, про державний устрій, про причини світових воєн і різних заворушень, про мудре державне управління, а ще про вірність та зраду друзів і про відповідальність за власні рішення.

Ця книжка виходила друком й раніше, але з великими купюрами. Тепер ми маємо повну версію «Мацюсевих пригод».

Detailed info
Age restriction:
0+
Date added to LitRes:
03 October 2018
Date of translation:
2014
Date written:
1923
Size:
450 pp. 4 illustrations
Translator:
Богдан Чайковський
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Мацюсеві пригоди by Janusz Korczak — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Король Матиуш»
Мацюсеві пригоди
Король Матиуш Первый
Король Матиуш на необитаемом острове
-5%
Book is part of series
«Шкільна бібліотека української та світової літератури»
Горе от ума
Три мушкетери
Казки
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв