Ти знаєш, що ти – людина? (збірник)

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Василь Симоненко (1935–1963) – український поет-шістдесятник і журналіст – пішов із життя у неповних 28 років. Лише одна книжка була видана за життя поета. Але вже тоді набули великої популярності самовидавні поезії Симоненка, що поклали початок українському рухові опору 1960—1970-х pоків. Провідною темою його творчості є любов до України, її безталанного народу (i в цьому пряме продовження шевченкiвських традицiй). Тільки в незалежній Україні вiршi поета були надруковані у повному обсязі та без цензурних втручань. У 1995 році Василю Симоненку посмертно присуджено Державну премію України імені Т. Шевченка.

До цієї книжки включено поезії, які були надруковані у збірках, що вийшли за життя («Тиша і грім») та після смерті поета: вірші, поеми, сонети, балади, казки, байки, а також окремі новели. Усі вони пережили випробування часом і є актуальними й сьогодні.

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
02 November 2017
Size:
180 pp.
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Ти знаєш, що ти – людина? (збірник) by Василь Симоненко — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Шкільна бібліотека української та світової літератури»
Горе от ума
Три мушкетери
Казки
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв