Холоднеча. Старі майстри

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Поліція вилучала його книжки, міністри оголошували його душевнохворим, критики пророкували його творам швидке забуття… Томас Бернгард (1931–1989) – enfant terrible австрійського суспільства другої половини XX століття, «голос правди», «мізантроп», «альпійський Беккет». Він дозволяв собі говорити все, що думав, і так, як вважав за потрібне.

«Холоднеча» (1963), перший роман, відразу приніс письменникові визнання. Це багатопланова розповідь про людські страждання, про достоїнство особистості, про тяжке існування людини у просторі, де панує холод самотності та відчуженості.

Прозова комедія «Старі майстри» (1985) «розважає» читача дошкульною критикою держави, її інституцій, а також доскіпливим перечитуванням канону, на якому побудовано західну культурно-освітню традицію. Мова Бернгарда близька до музикальних структур, а твори читаються на одному подиху, ще нікого не залишивши байдужим.

Detailed info
Age restriction:
16+
Date added to LitRes:
21 January 2015
Date of translation:
2013
Size:
610 pp. 2 illustrations
Translator:
Ігор Андрущенко, Тимофій Гаврилів
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Does the book violate the law?
Complain about book
Холоднеча. Старі майстри by Томас Бернгард — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв