По той бік принципу задоволення

Text
Збірник
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

«По той бік принципу задоволення» – збірка наукових праць, які були опубліковані у 20–30 рр. ХХ століття й присвячені розгляду понять «свідоме» та «несвідоме». Його висновок стосовно наявності у несвідомому потягу до смерті, що базувався на аналізі поведінки ветеранів та інвалідів Першої світової війни, й сьогодні є актуальним для терапії травматичних неврозів та є шляхом розуміння природи неврозу нав’язливих станів, меланхолії та депресії.

У своїй праці «Я і Воно» З. Фройд розкриває суть класичної для психоаналізу моделі психіки, складові якої Воно – несвідоме, Я – свідоме, або Его та Над-Свідоме – Супер-Его, або Цензор та їх взаємодія.

У статті «Майбутнє однієї ілюзії» – одній із пізніх праць науковця – з погляду психоаналізу розглянуто вплив моральних чинників на взаємини всередині суспільства та причини виникнення релігійних вірувань.

Detailed info
Age restriction:
16+
Date added to LitRes:
25 February 2020
Date of translation:
2019
Size:
190 pp. 1 illustration
Translator:
Володимир Чайковський
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Does the book violate the law?
Complain about book
По той бік принципу задоволення by Sigmund Freud — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Зарубіжні авторські зібрання»
Листи до Феліції (1914–1917)
Війна світів
Невидима людина
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв