Володимир Сосюра

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

У цьому виданні маловідомої і невідомої спадщини видатного українського поета-лірика і полум’яного борця за незалежність України – козака петлюрівської армії у 1918–1919 роках – Володимира Сосюри вміщено високопатріотичні вірші періоду визвольних змагань і ліричні шедеври 1920-х років, частина яких була покалічена радянською цензурою. Тут представлено твори, які не друкувалися за життя поета (поема «Мазепа» та деякі вірші), що зберігалися в недоступних для читачів сховищах спецхранів або поширювалися в копіях як найпопулярніші зразки дисидентської літератури.

У книзі вперше друкуються документи із архівно-слідчої справи дружини поета Марії Гаврилівни Сосюри, репресованої у листопаді 1949 року, яку було згодом реабілітовано за відсутністю складу злочину.

У науковій розвідці Сергія Гальченка розкриваються невідомі сторінки життя і творчості неординарної особистості – українського поета Володимира Сосюри.

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
30 November 2018
Date written:
2018
Size:
270 pp. 3 illustrations
Compiler:
Сергій Гальченко
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Володимир Сосюра by — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Митці на прицілі»
Максим Рильський
Михайло Драй-Хмара
Григорій Косинка
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв