Vana-Egiptuse inimene. Sari "Inimene läbi aegade"

Text
Not available in store
Mark as finished
Notify me when it becomes available:
How to read the book after purchase
  • Read only on LitRes Read
Book description

Meie tsivilisatsioon on loonud Egiptusest ideaalpildi, mida kaldutakse oma kujutlustes kord ülistama, kord halvustama järeldustega, mis ei pärine Egiptusest enesest. Käesoleva raamatu eesmärgiks on käsitleda Vana-Egiptust võimalikult mõistetavana meie kultuurimaailma jaoks, pidades seejuures silmas erinevaid perspektiive, mis muudavad selle tsivilisatsiooni ühtaegu nii lähedaseks kui ka kaugeks. Üheteistkümne nimeka egüptoloogi esseed vaatlevad tähtsamaid inimgruppe: talupoegi, käsitöölisi, kirjutajaid, ametnikke, preestreid, sõdureid, orje, võõramaalasi, naisi, surnuid kuni vaaraoni välja. Kokkuvõttes käsitlevad nad aga kõik ühte nähtust, mis oli Egiptuse ühiskonna kese – riiklik organisatsioon selle erinevates avaldumisvormides.


Teemad ja autorid:

Talupoeg (R. A. Caminos); Käsitööline (D. Valbelle); Kirjutaja (A. Roccati); Ametnik (O. Berlev); Preester (S. Pernigotti); Sõdur (S. ´Ibada al-Nubi); Ori (A. Loprieno); Võõramaalane (E. Bresciani); Surnu (S. Donadoni); Vaarao (E. Hornung); Naine (E. Feucht).

Detailed info
Age restriction:
16+
Date added to LitRes:
27 January 2017
Date written:
2016
Size:
480 pp. 1 illustration
ISBN:
9789985221945
Translator:
Kattri Ezzoubi
Publisher:
Bit AS ( Avita kirjastus)
Copyright:
Eesti digiraamatute keskus OU
Table of contents
Does the book violate the law?
Complain about book
Vana-Egiptuse inimene. Sari "Inimene läbi aegade" — read a free preview online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв