Святослав

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Роман «Святослав» розповідає про життя великого князя, політичного діяча і воєначальника, що княжів наприкінці Х сторіччя в Києві. Образ Святослава формується на очах у читача, князя показано від юнацьких років до його трагічної загибелі, показано живою людиною зі своїми сумнівами, надіями, болем та любов’ю до ключниці Малуші, яка прийшла в князеві палати як рабиня та й залишилась на все життя рабинею. Автор, твір якого побудований на скупих літописних відомостях, різнобічно і захоплююче зображує події давноминулої епохи, даючи читачеві відчуття тих часів.

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
03 April 2013
Date written:
2007
Size:
780 pp. 10 illustrations
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Святослав by Семен Скляренко — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Історія України в романах»
Олена – вершниця зі списом
Пекло на землі
Козак Байда, або Хортицька Січ
-5%
Quotes 4

Бородатые христиане — гридни — постоянно сопровождали священника из церкви. Здесь, над Почайной, на Подоле и в предградье, люди старой веры часто нападали на христиан. Совсем недавно, когда после вечерни священник возвращался поздней ночью к себе домой, в него полетело несколько камней. Не раз случалось, что язычники тайком приходили в церковь и учиняли здесь драки. Священник шел осторожно, крадучись, хотя впереди него и шагали два здоровенных мужа с толстыми палками в руках. Нелегко утверждалась вера Христова на берегах Днепра, ой как нелегко!

Что невзгоды, если веришь, что все это минует, а впереди жизнь вечная и счастливая? Из церкви Малуша пошла с женщиной, которая крепко держала ее за руку, то и дело повторяя:

— Господи, помилуй! Господи, помилуй!

Идти им пришлось недолго. Близ церкви в чаще деревьев, сплетавшихся между собой ветвями и корнями, по склону горы еще в древние времена воины князей выкопали немало пещер. В одну из них тайной тропинкой женщина и привела Малушу.

+3Logos-Sophia_LiveLib

На Горе боги деревянные, они не помогут.

+3Logos-Sophia_LiveLib

Чим далі дороге минуле відходить від нас, тим дорожче про нього згадка. (княгиня Ольга)

+1jok_LiveLib

іду на ви

0serhios_LiveLib

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв