Країна Ірредента. Злодії та Апостоли (збірник)

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Країна Ірредента – країна, позбавлена можливості до самовідтворення, до самовизначення, до самоутвердження. Увесь її шлях – мов туго натягнута линва між Сициллою і Харибдою. Усе її існування – історія моторошного балансування. Уже з самої назви – що мов палюче тавро – свого твору Роман Іваничук розпочинає вельми нелегкий шлях до пошуків відповіді на ріторичне питання української історії: чому, як трапилося, що народ, наділений потужною креативністю, природним талантом, позбавлений звичайного талану?..

Політичний роман «Країна Ірредента» за своєю композицією нагадує дивний чорно-білий колаж з різних часових пластів українського буття, пронизаних, мов життєдайним світлом, прагненням – попри весь трагізм долі – будь-що ВІДБУТИСЯ.

Повість «Злодії та Апостоли» начебто схожа на пораду – як треба шукати свого родоводу. Та водночас у творі постає панорамна картина історії Гуцульщини на чотирьохсотлітньому відтинку часу із звичаями, віруваннями, мовою та ментальністю горян, духовний світ яких сьогодні зазнав поважних зовнішніх змін, проте у своїй суті залишився предковічним. Фабула повісті ґрунтується на реальному житті гуцулів, однак автор розкошує домислом, що надає творові романтичного шарму.

Detailed info
Age restriction:
16+
Date added to LitRes:
22 March 2013
Date written:
2010
Size:
380 pp. 5 illustrations
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Does the book violate the law?
Complain about book
Країна Ірредента. Злодії та Апостоли (збірник) by Роман Іваничук — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Історія України в романах»
Олена – вершниця зі списом
Пекло на землі
Козак Байда, або Хортицька Січ
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв