Читайте только на Литрес

The book cannot be downloaded as a file, but can be read in our app or online on the website.

Основной контент книги Notos 38 - Türk edebiyatından hangi yazarın Nobel Edebiyat Ödülü'nü almasını istersiniz?
Text PDF

Volume 145 pages

0+

Notos 38 - Türk edebiyatından hangi yazarın Nobel Edebiyat Ödülü'nü almasını istersiniz?

author
collective work
Читайте только на Литрес

The book cannot be downloaded as a file, but can be read in our app or online on the website.

$2.16

About the book

• Metin Üstündağ: “Pervasızlık ve arsızlık: Edebiyatın en çok ihtiyaç duyduğu şey.”

• Birhan Keskin: “Oysa yürüyüp gitmemiz lazım.”

• Yaratıcı Yazı Üstüne Düşünceler: Edgar Allan Poe, Jorge Luis Borges, Raymond Carver, Nadine Gordimer


Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, her yıl farklı bir konuda düzenlediği geleneksel yıllık soruşturmalarının yedincisinin sonuçlarını Şubat-Mart, 38. sayısında açıkladı. Notos’un yıllık büyük soruşturmalarının edebiyat tarihimize düşülmüş nitelikli kayıtlar arasında yer alacağı, gelecekte geçmişe dönük çalışmalar yapacak bütün edebiyat araştırmacıları için başvurulması gerekli kaynaklar arasında bulunacağı da belirtilebilir. Konusu Türk edebiyatından hangi yazarın Nobel Edebiyat Ödülü’nü almasını istersiniz? olarak belirlenen Notos’un 38. sayısındaki soruşturma, 274 kişinin yer aldığı önemli bir kamuoyunun seçimlerini yansıtıyor.

Notos’un bu sayısında on parmağında on marifet olan Metin Üstündağ ile yapılmış bir söyleşi var. Namı diğer met üstü yıllardır yazıyor, çiziyor, kitaplar, dergiler çıkarıyor, sergiler açıyor. Tam “o iyi bir karikatürist” dediğimiz sıra birden bir şiir kitabı yayımlıyor; tam “o iyi bir şair” dediğimiz sıra birden bir resim sergisi açtığını duyuyoruz; daha biz resimlerine bakarken o bir öykü kitabı yayımlıyor. O da yetmiyor, tek başına bir dergi çıkarıyor.

Notos’un bu sayısının ikinci söyleşisi de şair Birhan Keskin ile. Birhan Keskin’in şiiri, son dönemlerde şiirin edebiyatımızdaki konumunu yitirip yitirmediğine verilmiş bir karşılık sayılır.

Günlerin Getirdiği bölümünde Notos yayıncılık sektörünün nitelikli yayınevlerinin hangileri olduğunu, sektörün içini dışını iyi bilenlere soruyor. Yayıncılık dünyasının sorunlarını değil, en beğendikleri yayınevlerinin hangileri olduğunu öğrenmek, okurlarla paylaşmak için.


Notos Şubat-Mart 2013, 38

Genres and tags

Log in, to rate the book and leave a review
Book Коллектива авторов «Notos 38 - Türk edebiyatından hangi yazarın Nobel Edebiyat Ödülü'nü almasını istersiniz?» — read online on the website. Leave comments and reviews, vote for your favorites.
Age restriction:
0+
Release date on Litres:
10 August 2023
Volume:
145 p.
ISBN:
2651-365X
Total size:
11 МБ
Total number of pages:
145
Copyright holder:
Notos Kitap
Audio
Average rating 4,2 based on 800 ratings
Text, audio format available
Average rating 4,8 based on 60 ratings
Draft, audio format available
Average rating 4,8 based on 108 ratings
Draft
Average rating 4,5 based on 36 ratings
Text, audio format available
Average rating 4,9 based on 230 ratings
Text, audio format available
Average rating 4,7 based on 511 ratings
Text
Average rating 4,3 based on 152 ratings
Text PDF
Average rating 5 based on 1 ratings
Text
Average rating 0 based on 0 ratings
Text PDF
Average rating 5 based on 1 ratings
Text
Average rating 0 based on 0 ratings
Text
Average rating 4 based on 1 ratings
Text PDF
Average rating 0 based on 0 ratings
Urology
Collective work
Text PDF
Average rating 1 based on 1 ratings