Read only on LitRes

The book cannot be downloaded as a file, but can be read in our app or online on the website.

Notos 35 - Yusuf Atılgan
ТекстtextPDF

Volume 145 pages

0+

Notos 35 - Yusuf Atılgan

Read only on LitRes

The book cannot be downloaded as a file, but can be read in our app or online on the website.

$2.22

Author

About the book

• Notos Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryosu Ödülü duyurusu.

• Saffet Murat Tura: “Edebiyat iktidarın maskesini düşürür.”

• “Bugünlerde okuyacak bir şey bulamıyorum!” mu diyorsunuz?


Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, yaptığı bütün yazar dosyalarını kalıcı bir kaynağa dönüştüren anlayışıyla bu sayıda da Yusuf Atılgan’a yöneliyor. Yusuf Atılgan, edebiyatımızın kendini yenileme konusunda en çok sancı çektiği dönemde, 1950’lerde gösterdi kendini. 1950 Kuşağı yalnızca öykücüleriyle anılırken, Yusuf Atılgan o dönemin neredeyse tek romancısıydı. Yusuf Atılgan bugün okunmasına çok okunuyor artık ama onun aynı zamanda iyi okunması için de bazı çalışmalar yapılması gerekiyor. Notos’un Yusuf Atılgan dosyasının amacı buna yardımcı olmak. Dosyada Selim İleri, Murat Gülsoy, Ekrem Işın, Faruk Duman, İnan Çetin, Oylum Yılmaz, Tuğba Doğan, Çağlayan Çevik’in yazıları yer alıyor. İsa Çelik’in fotoğrafları ve Ethem Onur Bilgiç’in desenleri de dosyaya renk katıyor.

Notos’un bu sayısının söyleşisi psikiyatrist yazar Saffet Murat Tura ile. Psikanalizden nörolojiye, felsefeden politikaya uzanan geniş bir alanda verdiği eserlerle Türkiye’nin düşünce hayatında farklı bir yeri olan Tura ile varoluş sorununu ve edebiyatın bu süreçlerdeki etkileri konuşuluyor.

“Bugünlerde okuyacak bir şey bulamıyorum!” mu diyorsunuz? Notos sizi yerinizden sıçratacak, içinizi burkacak, etkisi sürecek kitapları seçiyor. “Kitapların dili, anlatım biçimi, kurgusu da bizi yerimize mıhlamalı,” diyen Notos’un seçimleri yaz sıcağında da, kış soğuğunda da okunuyor.


Notos Ağustos-Eylül 2012, 35

Genres and tags

Leave a review

Log in, to rate the book and leave a review
Book Коллектива авторов «Notos 35 - Yusuf Atılgan» — read online on the website. Leave comments and reviews, vote for your favorites.
Age restriction:
0+
Release date on Litres:
10 August 2023
Volume:
145 p.
ISBN:
2651-365X
Total size:
9.4 МБ
Total number of pages:
145
Copyright holder:
Notos Kitap