Хіба ревуть воли, як ясла повні?

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Своєю промовистою назвою і багатством сюжетних ліній роман Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» викликає цікавість у читачів та спонукає до роздумів. Основною ідеєю твору є проблема соціальної несправедливості. Головний герой Чіпка шукає свій шлях, але так і не знаходить, адже його життя — постійна боротьба за правду, боротьба, яка ведеться на межі чесних і темних вчинків. Гостре відчуття соціальної нерівності щоразу підживлює бунтарський дух юнака. Сила кохання, вірність, справжня дружба, проблема виховання — усі ці мотиви є наскрізними у творі, що став класикою шкільної програми.

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
25 March 2016
Size:
410 pp. 2 illustrations
Copyright:
Мультимедийное издательство Стрельбицкого
Table of contents
Does the book violate the law?
Complain about book
Хіба ревуть воли, як ясла повні? by Панас Мирний — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Шкільна програма»
Садок вишневий коло хати
Тарасова ніч
Дім на горі
-5%
Quotes 67

"Як же його жити, Галю?.. Та хіба ми крадемо? Ми своє одбираємо... Пан — наробив нами, жид — надурив з нас... А нам хіба з голоду пропадати? серед шляху погибати?.."

+12AlenaRomanova_LiveLib

— Ви казали, бабусю, що бог нас хлібом годує?— Він, дитино, — він нас годує...— А чого ж мама хліб заробляє, — ось досі з роботи нема. — Каже, якби не робила, то нічого б було і їсти?..

+12AlenaRomanova_LiveLib

Є такі люди, що найважчу тугу виливають сміхами, жартами. Про них завжди кажуть, що вони ніколи горя не знають; зовуть їх за те щасливими.

+9movealong_LiveLib

Тільки одна мати вміє разом кохати свою дитину і ненавидіти, жалкувати й проклинати; бажати бачити, чути - й не дивитися, не слухати.

+5movealong_LiveLib

Життя, — що стерняста нива: не пройдеш, ноги не вколовши.

+3unintended_mmm_LiveLib
5 more quotes

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв