Облога Буші

Text
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

Роман «Облога Буші» Михайла Старицького розповідає про події історичного минулого, коли український народ відстоював свою гідність, обороняючись від поляків. Відвага та незламна воля українських селян вражає: аби не здатися, коли сили стають нерівними, вони підпалюють бочки з порохом, знищуючи і ворогів, і себе. У романі гостро поставлені проблеми війни та миру, через кохання польського князя Антося і української дівчини Мар’яни автор показує, що звичайним людям немає потреби щось ділити і сваритися, що війни творяться правлячою верхівкою. Твір неодмінно зацікавить справжніх любителів історії, його лейтмотивом є прагнення до припинення війн заради любові і взаємоповаги.

Detailed info
Age restriction:
12+
Date added to LitRes:
10 May 2016
Size:
100 pp. 3 illustrations
Copyright:
Мультимедийное издательство Стрельбицкого
Table of contents
Does the book violate the law?
Complain about book
Облога Буші by Михайло Старицький — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Quotes 19

А вмирати, братці, козакам не диковина."Облога Буші" Михайло Старицький

+2Miledon_LiveLib

"Так, постраждали за віру, за правду, за своїх друзів-братів, - дума вона, - непомірна утіха! Тут, на землі, усе зрадливе й брехливе; усі присягання людські - порожні слова, поглум над знудженим серцем... Там тільки і спокій, і щастя - у сяянні довічного неба"

+2aurorad_LiveLib

Життя - це часове благо, та навіть і не благо, а тягар душі. Душа ж безсмертна, і якщо її положено за «друзі своя», за святу віру, вона досягне в світових житлах Божих довічного раю.

0Miledon_LiveLib

Суть такі рани, які жадалось би і від себе самої сховати, а не то що від миру.

0Miledon_LiveLib

Зброї козак нізащо на світі не віддасть у руки ворожі; ми ж ні свого життя. ні життя наших жінок та дітей не цінимо, а шануємо лишень нашу віру святу, та рідну Вкраїну, та свободу нашого вільного люду!

0aurorad_LiveLib
5 more quotes

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв