Венера в хутрі

Text
Збірник
Read preview
Mark as finished
How to read the book after purchase
Book description

До книжки ввійшли три повісті – «Дон Жуан із Коломиї», «Венера в хутрі» та «Місячна ніч», – варто прочитати хоча б із цікавості: цікаво ж дізнатися, що розповіла людина, чиїм ім’ям згодом назвуть психічне відхилення.

Концепцію нової прози майбутній автор побачив крізь щілину у шафі, волею долі опинившись у спальні тітки. Пристрасть, батіг, хутра, у яких любила гуляти гола графиня, перетворилися на три кити, на які сперлася його творчість.

У повісті «Венера в хутрі» описано факт з особистого життя автора. Він і його нова коханка уклали письмовий контракт, згідно з яким, на шість місяців професор історії Львівського університету перетворювався на раба за умови, що баронеса завжди… носитиме хутра.

Проте ця повість насамперед про безмежне, фанатичне, одержиме кохання й божевільне почуття чоловіка до жінки. Чоловіка, який ладен був пожертвувати всім і, зокрема, власним життям заради свого кохання. Та про жінку, яка спочатку не могла зрозуміти суті вигаданої гри, а потім вміло нею користувалася…

Detailed info
Age restriction:
18+
Date added to LitRes:
23 September 2020
Date of translation:
2008
Date written:
1870, 1872
Size:
270 pp.
Translator:
Наталія Іваничук
Copyright:
OMIKO
Table of contents
Does the book violate the law?
Complain about book
Венера в хутрі by Leopold Ritter von Sacher-Masoch — ebook, download epub, txt, mobi, pdf or read online. Leave comments and reviews, vote for your favorite.
Book is part of series
«Зарубіжні авторські зібрання»
Листи до Феліції (1914–1917)
Війна світів
Невидима людина
-5%

Отзывы

Сначала популярные

Оставьте отзыв