Read the book: «Pūķa ēna. Princese», page 17

Font:

22. nodaļa. Šādi darbojas maģiskais savienojums

Nē. Kaut kas šajā jautājumā ir jādara. Es nevarēšu pilnībā nomierināties, kamēr neuzzināšu, vai Ruslans izdzīvoja. Arī tāpēc man ir tik svarīgi atgriezties uz Zemes. Brīdiniet viņu par briesmām. Darīt visu iespējamo, lai tas freeride nenotiktu, bet tad… Es vairs nebiju pārliecināta, ka man tiešām ir vajadzīgs šis puisis. Interesanti, vai ir iespējams izteikt vēlēšanos, lai vēlāk varētu atgriezties robežu pasaulē?

Pirmo reizi nopietni domāju par palikšanu, un pašas domas mani šokēja, liekot ienirt sevī. Sajutis manu garastāvokli, pūķis samazināja ātrumu un pārtrauca slīdēt. Tagad mēs gludi peldējām, apmetām apli pāri kalniem un drīz vien nolaidāmies nelielā gleznainā plato. Tur bija neliels ezers, ūdenskritums, un netālu varēja redzēt ieeju lielā alā.

– Esam ieradušies! – Finbārs teica, kad es atkal atrados viņa rokās. – Vai tev patika?

– Ļoti! – es sajūsmā atbildēju un, impulsīvi viņu apskaujot, nolēcu zemē. Un pēkšņi es ieraudzīju brūnu somu, kurā mākslas veikala īpašnieks bija iesaiņojis mūsu pirkumus. – Finbar, soma! Vai tu viņu paņēmi līdzi?! – pārsteigta iesaucos.

– Jā. Man likās, ka tu nepacietīgi ķeries pie darba, kāpēc gan to neatstāt tur?

Patiešām, es ļoti gribēju uzrakstīt to, ko biju plānojis. Un vieta, kur mēs ieradāmies, tam bija ideāla. Ideāli manai idejai! Un modelis ir pie rokas, tad ko jūs gaidāt?

– Finbar, vai drīkstu tev kaut ko pajautāt? – es insinuējoši iesāku.

– Noteikti! – dralords labprāt atbildēja, nenolaižot acis no manis.

– Vai tu būsi mans modelis? Es gribu tevi uzzīmēt.

"Es mēģināšu," viņš piesardzīgi piekrita.

– Tikai… es gribētu tēlot pūķi. Vai var?

Pēc trim stundām, apmierināts ar sevi, es atkāpos no molberta. Šajā laikā pūķim diezgan apnika stāvēt vienā un tajā pašā pozā. Es piegāju un paglaudīju viņam pa seju.

– Labi padarīts. Sanāca lieliski, bet pagaidām nerādīšu! Vēl nav pabeigts.

Pūķis ietinās miglā un pārvērtās par cilvēku. Nupat pūķa seja skatījās uz mani ar neticami zilām acīm ar vertikālu zīlīti, un tagad tas jau ir vīrietis! Un atkal man nebija laika kaut ko saprast. Maģija, un tas arī viss!

Finbar bija ļoti tuvu, un mana sirds pārsita pukstēt un tad sāka darboties. No pārsteiguma mana galva sāka griezties, un es satricinājos, paklupu zālītē paslēptā akmenī. Vīrieša roka uzreiz parādījās manā viduklī. Viņa to turēja, neļaujot tai savainoties. Viņa pievilka mani sev klāt. Es sāku elpot ātrāk, sajutu patīkama siltuma viļņus, kas izplūst no viņas, saviļņojot manu ķermeni, iedarbinot sevī senus instinktus. Es iekodu lūpā…

Draklonda plauksta gulēja uz mana vaiga. Viņa īkšķis viegli berzēja viņa mutes kaktiņu.

– Tev ir krāsa…

– Ak! “Es instinktīvi aizsedzu viņa roku ar savējo.

Un mirkli vēlāk viņš mani noskūpstīja, un tas bija tieši tas, kas man bija vajadzīgs. Mēs izmisīgi skūpstījāmies, ilgās gaidīšanas dzīti līdz galējībai, un nevarējām pilnībā izbaudīt viens otru. No manas puses notika tieši tā. Kādā brīdī es pat iekodu Finbāra lūpā un sajutu asiņu sāļo garšu uz savas mēles.

Draklords sastinga un tad lēnām atrāvās, pārsteigti skatīdamies man acīs.

"Ēna…" viņš izdvesa tik cieši, ka manas kājas padevās.

Tagad šis vārds nekaitināja, tieši otrādi. Tas izklausījās kā mīļš segvārds.

Finbar Frost, Draklord no Kirfarong Reach

Dragon Ridge, plato blakus safīra pūķa alai, spēka vieta, Kirfarong Reach

Ēnai garšoja manas asinis, un maģiskās ķēdes spilgti uzliesmoja, saistot mūsu plaukstas. Tas bija kā zibens spēriens! Maģija ieplūda manī spēcīgā straumē, piepildot simtkārtīgi pieaugušo rezervi. Visas šīs izmaiņas bija jūtamas īpaši asi, un tas bija tik jauns! Tik neparasti, ka sagriezās galva!

Tātad, cik daudz stiprāks par mani tagad ir smaragds un dimants? Viņi bija spēcīgāki, taču tagad spēku samērs ir atgriezies normālā stāvoklī.

“Finbārs! Finbar! Kā šis? Kas tas ir?" – pūķis mēģināja mani uzbudināt.

“Saistoši, Frost. Šis ir saistījums. Rituāls ir gandrīz pabeigts, atlikusi tikai neliela lieta…"

"Kas?! Bet Cooler nav, un Limits viņu tomēr pieņēma! Pilnībā un neatsaucami pieņēma mūsu ēnu!

“Pieņemts. Tiešām saņēmu, Frost!

Saskaņā ar dimanta pūķa teoriju, visas Ēnas parādījās blakus dralordu zobeniem, tikai pēc Pūķa Priekšteča gribas. Viņus visus vilka pieskarties burvju ierocim, pieskarties tam. Nav pārsteidzoši, ka šajā gadījumā nepieredzējuši zemnīcas sagriežas uz asiem asmeņiem. Vai varbūt arī tas tika izveidots speciāli? Jebkurā gadījumā mana Ēna apstiprināja viņa teoriju, un, šī pēkšņā ieskata pārsteigta, es jautāju:

– Amira, vai tu ar asinīm pabaroji robežu atslēgu?

Meitene nodrebēja manās rokās.

Nobijies? Bet man tas kļuva tikai par labu zīmi. Tas nozīmē, ka viņai patiešām ir atvēsinošais, viņa to tikai kaut kur slēpj.

–Par ko tu runā? – Pēc pauzes Amira jautāja mainītā balsī.

“Viņa mēģina mūs maldināt! Ēnai to nevajadzētu darīt! – pūķis bija sašutis

"Viņa vienkārši baidās. Dod viņai laiku,” es viņu mierināju. – "Vai tu neesi laimīgs, Frost?"

“Neticami priecīgs! Es tik ilgi gaidīju, bet tagad esmu noraizējies, ka nirfi tiks pie zobena, pirms jūs pabeigsit spēlēt šīs spēles!

"Viss būs labi. Neuztraucieties. Esmu pārliecināts, ka mums nebūs ilgi jāgaida."

Nedaudz nožēloju, ka tagad pieminēju zobenu un sabojāju brīdi, tāpēc tēmu neattīstīju. Tā vietā viņš pievilka Amiru sev klāt un vēlreiz noskūpstīja viņu, dodoties atpakaļ uz vietu, kur mēs beidzām. Ja viss notiks tieši tagad, mēs pabeigsim rituālu. Kļūsim par īstu pūķi un ēnu. Šoreiz taisnība.

Tagad, kad starp mums bija izveidojusies saikne, viss bija pavisam savādāk. Mierīgāks, maigāks. Es jutu pārliecību, kas pārņēma manu sievieti. Spriedze pameta viņas ķermeni, un viņa atbalsojās manās kustībās, ar prieku pieņemdama glāstu. Cenšoties mani nenobiedēt, es izraisīju Ēnas vēlmi. Lēnām, viskozām kustībām viņš noglāstīja viņas elastīgos sēžamvietas un slaidos augšstilbus. Viņa piespieda savu lokano ķermeni pret mani, vaidot no vēlmes, kas viņu pārņēma. Un es viņai nedevu pārtraukumu, lai viņai nebūtu laika domāt par kaut ko citu, izņemot mani. Lai nogrieztu visas atkāpšanās iespējas.

Paņēmusi Amiru savās rokās un turpinot skūpstīt, ienesu viņu alā. Spēka vieta bija ideāla rituāla pabeigšanai. Pūķa maģija caur maģiskajām ķēdēm ieplūda mūsu ķermeņos, padarot vēlmi nevaldāmu. Amira viegli ļāva man viņu atbrīvot no drēbēm. Viņa nebija kautrīga. Un man arī šķita, ka viņa nemaz nesasalst. Neskatoties uz to, es ar maģiju sasildīju telpu ap mums un ļāvu viņai novilkt manas bikses.

Viņa bija ļoti drosmīga, tāpēc viņa atšķīrās no lielākās daļas mūsu meiteņu. Un es apbrīnoju viņas noslīpēto ķermeni. Mazas, skaistas krūtis ar asām virsotnēm, kas nedaudz izvirzītas uz āru. Es uzreiz noķēru vienu ar lūpām, bet otru saspiedu ar plaukstu. Viņa gribēja to rupjāku, stiprāku, stingrāku, un es vairs nevarēju atturēties.

Un tad Ēna man sagādāja pārsteigumu. Viņa izrādījās jaunava…

Amira Eldarova, Safīra pūķa ēna

Dragon Ridge, safīra ala, spēka vieta, Kirfarong Reach

"Esi uzmanīgs, šī ir mana pirmā reize…" es čukstēju, šausmīgi samulsusi.

Kaut kas traks notika, bet es negribēju apstāties. Viņa tajā noslīka, it kā bezdibenī. "Labāk ir darīt un nožēlot, nekā nedarīt un vēl vairāk nožēlot, ka to neizdarījāt," reiz teica kāds gudrs, un viņam bija sasodīti taisnība, lai gan es ne vienmēr piekritu šim apgalvojumam.

Finbar bija tas vīrietis. Ideāli. Man radīja visu pasauļu dievi, un tagad man bija pilnīgi vienalga, vai tas ir maģijas dēļ, vai arī šīs sajūtas ir manas. Es vairs nevarēju melot sev un turēt distanci no viņa. Es to visu nevarēju izdarīt! Tāpēc es viņam atdevos ar visu savu dvēseli un ķermeni. Viņa tajā izšķīda kā kakao karstā pienā. Viņa rokas, lūpas, mēle man sagādāja nesalīdzināmu baudu, bet noteikti bija kas cits. Kaut ko es nesapratu, bet tas tikai pastiprināja sajūtas…

Kad viss notika, es pilnībā zaudēju sevi baudas okeānā. Nebija nekādu sāpju, tikai saspringta sāta sajūta, zosāda uz rokām un vēlme raudāt no laimes. Tik neticama vienotība, ka man kļuva bail par to, kas notiks tālāk.

Galu galā tas kādreiz beigsies…

– Es tevi mīlu, Amira. ES mīlu! – Finbārs nočukstēja tieši tajā brīdī, kad es biju mata tiesu no augšas.

Šie vārdi deva paātrinājumu un aizveda mani kosmosā. Zvaigznes acīs, salda pulsācija. Šķita, ka viņa vaidi nāk no tālienes… Man likās, ka esmu miris un augšāmcēlies, tas bija tik labi. Es nenācu pie prāta uzreiz. Draklords klusi gulēja un apskāva mani tikpat cieši kā aizdomīga vecmāmiņa metro apskāva savu maku. Salīdzinājums lika man pasmaidīt un es aizkustējos. Viņi uzreiz mani noskūpstīja templī.

"Finbārs…"

Manā kaklā pēkšņi izveidojās kamols. Laimes un kopā būšanas brīdis bija tik intensīvs, ka man pēkšņi kļuva bail.

–Tu raudi, mīļā? – mans pūķis kļuva piesardzīgs.

– Nezinu. "Es jūtos tik labi, ka man ir bail…" viņa godīgi atbildēja.

– Nebaidies ne no kā, es vienmēr būšu ar tevi. Mēs tagad esam kopā mūžīgi, Amira. Tu esi mana ēna, es esmu tavs pūķis.

– Kāpēc Ēna? Kāpēc tik dīvains vārds? – ES jautāju.

–Tāpat kā nav gaismas bez ēnas, tā arī pūķis bez ēnas nav vesels. Viņš ir tikai ēterisks spoks, un tikai blakus patiesam pārim viņš atrod īstu laimi un spēkus. Spēks darīt to, kas jādara.

– Vai es tev esmu vajadzīgs šim nolūkam? Lai kļūtu vēl stiprāks? “Es nevarēju noslēpt vieglo vilšanos savā balsī.

Es atbalstījos uz elkoņiem un paskatījos draloram acīs.

–Katrs vīrietis kļūst stiprāks blakus inteliģentai un skaistai sievietei. Galu galā tagad viņam ir jāaizsargā viņa no citu tēviņu uzbrukumiem. Aizsargājiet savas mājas un bērnus. Vai mums būs bērni? Savu zemi, ja vajag,” viņš mierīgi paskaidroja.

– Aizstāvēt Kirfarongu?

– Jā. Galu galā jūs tagad esat šeit. Amira, tu man nevajag pēc varas. Tas ir spēks, kas man ir dots jums. – Finbārs piespieda manus pirkstus pie savām lūpām. Noskūpstīja.

Sākumā gribēju apvainoties, bet pēc visa teiktā sapratu, ka viņam ir taisnība. Vīrieši bieži uzplaukst, kad atrod patiesu mīlestību. Kāds atrod jaunu darbu, par kuru maksā vairāk. Daži cilvēki sāk apmeklēt sporta zāli, citi sāk cītīgi mācīties, lai nodrošinātu ģimeni. Pie mums viss ir banāli. Tātad, kāpēc lai draklords maģiski nekļūst stiprāks, jo uzdevumi, ar kuriem viņš saskaras, ir nedaudz atšķirīgi.

Šķiet, ka visu sapratu un pieņēmu. Prasīja:

– Nu ko tagad?

– Nezinu. – Finbārs paraustīja plecus. -Vai tu pārvāksies uz manu guļamistabu?

Es iesmējos un iegrūdu viņam krūtīs.

– Ne tik ātri! Jūs izmantojāt manu naivumu un pieredzes trūkumu, un tagad jums ir jāprecas!

Tas bija tikai joks, bet…

– Mēs noteikti apprecēsimies, Amira. Citādi tas nevar būt. Veiksim rituālu kā nākas – Pūķa cilts alā. Pavadīsim brīvdienas. Vispirms ģimenes svētki Drakendortā, bet pēc tam svētki cilvēkiem Kirfaronā. Ceru, ka nelūgsi pārcelt kāzas uz rudeni?

Es tikai pamirkšķināju acis un neuzdrošinājos viņam atbildēt. Nu kā gan varētu būt savādāk? Pirmo reizi mūžā viņi man izteica piedāvājumu, un tādā veidā, it kā viss jau būtu izlemts, un es piekritu.

– Cik tu esi ātrs! Viss ir tik negaidīti… Es padomāšu, labi?

Mani pēkšņi iešāva ideja. Varbūt jums nevajadzētu spēlēties ar zobenu? Ja dralords ir tik varens burvis, varbūt man vajadzētu viņam visu izstāstīt tā, kā ir, un lūgt palīdzību? Ir vienkārši biedējoši runāt ar viņu par Ruslanu. Ko darīt, ja viņš ir greizsirdīgs? Tāds kā viņš vienkārši nevar būt greizsirdīgs…

LABI. Mums vajag nomierināties. Padomājiet par to, kad esmu viena, nevis tagad, kad viņš to dara ar mani!

Draklords atkal mani neatlaidīgi glāstīja, un man tas nebija nekas pretī.

Mēs gatavojāmies doties mājās tikai tad, kad sāka krēslot. Es biju neticami izsalcis. Kad izbraucām uz reisu, nepūlējāmies sarūpēt ēdienu, un vēders bija pielipis pie muguras, kā teica mamma. Savācis otas un krāsas, es uzmanīgi sarullēju nepabeigto gleznu, neparādot to draklordam. Bet viņš kā godīgs cilvēks nelūrēja. Tiesa, viņam nebija laika. Mēs vai nu mīlējāmies, vai plunčājāmies kalnu ezera vēsajā ūdenī. Hee hee.

– Cik ilgā laikā mēs nonākam pilī? Stunda?

Es nevarēju adekvāti novērtēt lidojuma laiku.

"Neuztraucieties, tas būs ātri, ja mēs izmantosim Dragon Paths," Finbar mani mierināja. – Pavakariņosim kopā mājās?

Man tas ļoti patiktu, bet man vajadzēja būt vienai un padomāt par notikušo. Un arī pabeidz gleznu, lai viņu pārsteigtu.

– Finbar, man jāsaprot, kas notika. Vai es varu šodien būt viens? – jautāju, glāstīdama viņa vaigu.

Draklords apklāja manus pirkstus ar plaukstu un piespiedās tiem kā liels kaķis.

"Tātad tu šodien nepārvāksies pie manis?" – viņš mazliet skumji jautāja.

Es pakratīju galvu.

– Atvainojiet. Tas ir nedaudz par ātru. Es vēl neesmu gatavs šādām pārmaiņām. Tikai neapvainojies, labi?

– Ir labi. Es gaidīšu, kamēr tu būsi gatavs. Es tikai turpināšu tevi pārliecināt. – Finbārs pasmaidīja un paņēma mani rokās.

Ceļš uz pili tiešām neaizņēma daudz laika. Pūķis pacēlās vajadzīgajā augstumā, un tad mana redze kļuva tumša. Mirklis, un viss kļuva skaidrs, bet zem mums pavērās pavisam cita ainava!

– Oho! Tā ir īsta teleportācija! – iesaucos un uzreiz iekodu mēlē.

Ko darīt, ja šāds jēdziens šeit netiek lietots? Radīsies papildu jautājumi.

"Tie ir pūķu ceļi," manā galvā skanēja Finbāra balss.

Es pat pārsteigumā pielēcu.

– Kas tas ir! Kas tas bija? Finbar?

“Amira, nebaidies. Šī ir tikai viena no mūsu jaunajām spējām. Tagad mēs varam sazināties garīgi, pat ja jūs lidojat ar Frostu.

– Vai es lidoju ar Frostu? – atkārtoju pēc viņa.

"Nu jā. Finbārs neprot lidot,” manā galvā ierunājās pilnīgi jauna balss.

“Frost, es to lūdzu! Amira, nebaidies, tas ir tikai pļāpīgs pūķis. Nepievērsiet uzmanību!" – Finbārs bija sašutis.

Es nervozi iesmējos un nomurmināju:

– Šizofrēnija, sveiks!

"Mani sauc Frost, Ēna. Tu sajauci manu vārdu,” pūķis visu uztvēra pārāk burtiski.

– Jā! "Es nez kāpēc pamāju ar galvu un ķiķināju, bet pēc tam izlaboju: "Priecājos iepazīties, Frost." Es nekad agrāk savās domās nebiju ar nevienu runājis. Esmu nedaudz šokā, tāpēc smejos. Starp citu! Vai tu lasi visas manas domas?

"Mēs nemākam lasīt domas, Amira. Neuztraucieties. Un jūs mūs dzirdat tikai tad, kad mēs jūs apzināti uzrunājam. Šādi darbojas maģiskais savienojums,” skaidroja Finbars.

– Tas ir skaidrs…

Es biju nedaudz šokēts par šo jauninājumu. Bet, jāatzīst, tas ir ērti!

"Tu pieradīsi. Vai tev nepatika lidot ar mani?” – Frost iedvesmoja.

– Ļoti! Tu esi tik ātra un neticami skaista! – es uzslavēju pūķi.

"Paldies!" – viņš atbildēja pavisam citā tonī, it kā būtu izkusis.

Draklords aizveda mani uz kamerām un apstājās. Paklausot viņa zīmei, visi apsargi atstāja telpu.

"Es negribu tevi atstāt…" sacīja Finbars.

Dvēseles dziļumos es arī sapņoju aizmigt viņa rokās, bet tas bija bīstams ceļš, un man vajadzēja rūpīgi padomāt. Izlemiet visu beidzot paši un izlemiet par saviem nākotnes plāniem: doties mājās vai palikt robežu pasaulē, pametot savu bijušo.

Bet vai esmu gatavs šādam solim?

Šobrīd jūtos labi, bet kas būs rīt? Vai pieļaušu liktenīgu kļūdu, ko nožēlošu visu atlikušo, iespējams, īso mūžu…

Un, lai domātu objektīvi, tuvumā nevajadzētu būt kairinošam faktoram vīrieša izskatā, kuram es šodien atdevu savu jaunavību. Par laimi, mana sirds joprojām bija ar mani, bet tas nav droši…

Draklords noskūpstīja manas lūpas, kuras jau bija pietūkušas no skūpstiem, un tad atvēra durvis. Man atkal šķita, ka viņš kaut ko klausījās, pirms teica:

– Ej. Jums tiks atnestas vakariņas. Ja jūs mainīsit savas domas, es vienmēr priecāšos jūs redzēt.

Es tikai noslēpumaini pazibināju acis, tad paņēmu no viņa somu un aizvēru durvis tieši sava deguna priekšā. Un nav jēgas stāvēt pār savu dvēseli tik jēgpilni!

Citādi es tiešām varu mainīt savas domas, bet es nevaru! Nekādā gadījumā!

Knapi biju tikusi līdz viesistabas vidum, kad pie durvīm pieklauvēja.

– Finbārs! Ļaujiet man sevi sakārtot!

Ar šiem vārdiem es atvēru durvis, bet uz sliekšņa parādījās Ilsana.

– Var? “Līdzdalībnieks zaglīgi paskatījās apkārt un, mani kustinot, ieslīdēja iekšā.

Pēdējais, ko es gribēju redzēt šobrīd, bija Ilsana, bet man nevajadzēja viņu izmest pa durvīm?

– Amira, vai varat iedomāties, viņi mani nelaida ārā no maniem kambariem! Gribēju vakar atnākt pie tevis, pārrunāt notikušo, atbalstīt, bet teica, ka tu atpūties!

"Es tiešām atpūtos." Parunājos ar pūķu kungu un devos gulēt.

– Un no rīta? Es gribēju ar tevi paēst brokastis. Uzziniet, vai viss ir kārtībā, bet viņi mani vairs nelaida! Viņi piespieda mani atgriezties savā vietā un pat norīkoja apsargus, vai varat iedomāties! It kā es atkal būtu cietumā!

“Ilsana, dralords ir noraizējies par notikušo. Viņš pastiprināja drošības pasākumus pilī. Ir labi. Piemēram, es arī nekur negāju ārā un pie manām durvīm jau no paša sākuma stāvēja apsargi.

Atkal pieklauvēja pie durvīm, un mēs ar līdzdalībnieku saskatījāmies.

– Nesaki viņiem, ka esmu šeit! Viņi mani atkal aizslēgs, un ir labi, ja šoreiz tas nebūs kamerā. Man tas viss nepatīk. Man nepatīk! – Ilsana satrūkās.

"Neuztraucieties, es tagad to nokārtošu," es apsolīju un dusmīgi atvēru durvis.

Aiz viņas bija tikai jauna kalpone ar lielu paplāti rokās. Papildus traukam, kas pārklāts ar jēru, viņi man atnesa sulīgu baltu ziedu pušķi vāzē un plakanu kastīti, kas prasmīgi izgatavota no tumša, gandrīz melnkoka koka.

"Tas ir no Finbar!" – nodomāju un pasmaidīju, ielaižot istabeni.

Kad viņa visu nolika uz galda un grasījās doties prom, es viņu apturēju ar žestu un jautāju savam līdzdalībniekam:

– Ilsana, vai tu jau paēdi vakariņas?

– Nē. "Gabals man neiekrita kaklā," nomurmināja līdzdalībnieks.

"Lūdzu, atnesiet vēl vienu porciju un piederumus nyerai Ilsanai," es jautāju.

– Labi, iegūsti Ēnu. Šo minūti! – Istabene aizcirtās un steidzīgi devās prom.

Es viņai sekoju un paskaidroju apsargiem pie durvīm, ka mums nevajadzētu traucēt mūsu saziņai ar manu draugu, ja vien nav tieša drakolorda pavēle. Spriežot pēc viņu sejām, tiešām nekādas tiešas kārtības nebija.

Atgriežoties viesistabā, ievēroju, cik smalki smaržo man sūtītie ziedi, un pasmaidīju.

– Kas tas ir? – līdzzinātājs piesardzīgi jautāja.

"Pušķis," es atbildēju nedomājot.

"Es redzu, ka tas ir pušķis," viņa pamāja. – Kas ir kastē?

– Tagad redzēsim.

Man arī bija šausmīgi interesanti, un es atvēru kastes slēdzeni un atmetu vāku. Iekšpusē, virs satura, bija zīmīte, kas uzrakstīta uz apzīmogotas lapas ar monogrammām. Tikai daži vārdi, kas… Ko es nevarēju izlasīt, jo manas prasmes runāt vietējā valodā nemaz neaptvēra rakstīšanu.

Zem banknotes bija grezna safīra kaklarota un pieskaņoti auskari. Lieli akmeņi, kas implantēti baltajā metālā tikai ar burvju palīdzību. Zelts? Platīns? Vai vēl kaut kas, ko es nezinu? Visa šī bagātība skaisti gulēja uz samta balta spilvena. Krāsas precīzi atbilst pūķim, un es nevarēju atraut acis no šādas greznības!

“Amira…” Ilsana pārmetoši paskatījās uz mani. – Dāvana no draklora, vai ne?

– Un no kā vēl? Kurš cits man to atsūtītu?

– Viņš raksta, ka viņam tevis pietrūkst un viņš vēlas tevi atkal redzēt. Bet jūs tikko izšķīrāties? – līdzzinātājs nolasīja zīmīti, atvieglojot manu uzdevumu. – Amira, ko tas viss nozīmē? Paskaidro man!

Dusmīgs es izaicinoši paskatījos uz viņu un teicu:

– Kāpēc man būtu tev jāskaidrojas?

– Amira, es tev tā teicu! Es lūdzu tevi turēties tālāk no viņa, bet ko tu dari? – līdzzinātājs negribēja nomierināties.

– Ilsana, izvairīsimies no skandāliem, lūdzu. Esmu diezgan nogurusi un ļoti izsalcis. Vienkārši traki! Tātad, kamēr mēs nepaēdīsim, bez sarunām! Punkts.

23. nodaļa. Gada aukstākā nakts

Pārkārtojusi pušķi un dārgo dāvanu uz kamīna, es apsēdos pie galda. Zem jēra bija paslēptas greznas vakariņas. Daži karsti zivju rullīši ar krējuma mērci. Garšīgs piedeva no vietējiem graudiem, gaļas sautējums un vairāku veidu svaiga maize. Un vēl kaut kas neticams. Kopumā Kirfaronā zivis tika turētas lielā cieņā.

Drīz vien istabene atgriezās ar vakariņām Ilsanai, pie viņas bija pavāre, kura atnesa veselu paplāti ar dažādiem dzērieniem, konditorejas izstrādājumiem un saldumiem. Izrādījās īsts mielasts, kuru godinājām.

–Kur ir Nis? Kāpēc viņa par mums nepieskata? – līdzzinātājs pēkšņi jautāja.

"Nisa vakar cieta nopietnāk, nekā viņa sākumā domāja. Viņa vairākas dienas paliks Kenrigas ārsta istabā. Mēs varam viņu apciemot rīt, ja vēlaties.

– Pfft! Kaut es nebūtu apmeklējis kalpus! – Ilsana augstprātīgi atbildēja.

Biju šokēta par šādu attieksmi. Nu spļaudās princeses tēls! Jā…

Guļamistabas loga vērtne klusi čīkstēja, un uz palodzes parādījās Cvetiks. Cītīgi murrādams, viņš ielēca man klēpī, un es sāku viņu glāstīt un skrāpēt. Līdzdalībnieks naidīgi skatījās uz kaķēnu, bet klusēja.

– Vai tev manis pietrūka, mazulīt? Lūk, ēd. – es viņu pacienāju ar zivs gabalu.

Pēc ēšanas biju pārgurusi, bet nebija laika atpūsties. Es ļoti gribēju pabeigt attēlu. Atklāti sakot, es sen nebiju izjutis tik lielu iedvesmas uzplūdu. Atverot somu, es sāku izlikt visu nepieciešamo. Uzstādiet molbertu. Piefiksēju uz tā audeklu un apbrīnoju no dzīves uzgleznoto pūķi.

Ilsana pienāca klāt un sašutusi skatījās uz manu darbu.

– Kas tas ir? Kas tas ir? – viņa jautāja.

– Sals. Skaisti, vai ne? – viegli ņirgājoties atbildēju, bet līdzdalībnieks mani dabūja. Nu ir pienācis laiks atzīmēt t. – Ilsana, mums nopietni jāparunā.

– Un kāpēc man tas jau iepriekš nepatīk?

Līdzdalībnieka skatiens kļuva piesardzīgs.

– Varbūt tāpēc, ka saruna nebūs viegla? Es pamanīju, ka jūs jūtaties neērti Ronga zālē. Jūs neuzticaties draglordam, jums pastāvīgi ir aizdomas par kādu triku. Tev šeit viss nepatīk! Es to vairs nevaru izturēt. Tas mani apbēdina, vai zini?

"Tas ir Finbārs Frosts, kurš uz tevi atstāj tādu iespaidu, Amira!" Tas ir normāli, ka jūs viņu fascinē. ES tevi brīdināju…

– Ilsana, Finbārs man nevēlas ļaunu! – es pārtraucu savu līdzdalībnieku.

– Runā tava nepieredze. Tici man, vīrieši ir mānīgi!

– Tici man, es par vīriešu viltību zinu ne mazāk kā tu! Nedomājiet, ka esmu pilnīgs muļķis! – es uzliesmoju. "Un es ienīstu, ka jūs pastāvīgi apmelo dralordu." Tas sabojā manu garastāvokli!

– Amira-Amira, es novēlu jums tikai to labāko! “Ilsana satvēra manu roku. – Dosimies prom no šejienes, kā plānojām. Jautājiet! Tiksimies pie zobena un dosimies uz Bērštonu, kur mūs nekad neviens neatradīs!

Tas bija viņas “neviens nekad neatradīs”, kas mani īpaši satrauca.

“Ilsana, man nav jāslēpjas un jāslēpjas. Ne es te esmu bēglis!

Tas izrādījās smagi, bet Ilsana to bija pelnījusi.

"Bet…" viņa neizpratnē mirkšķināja acis.

– Ej prom! – es viņu pārtraucu, dusmīga par asarām, kas dzirkstīja viņas acīs, tik līdzīgas manējām. – Nē, es runāju nopietni. Ja tev tā labāk, ej prom, Ilsana! Jūs varat brīvi darīt, kā vēlaties. Patiesībā nekas tevi šeit neattur. Es pat palūgšu draklordam nodrošināt jums līdzekļus braucienam. Dodieties, kur vien vēlaties. Drekendortam, Torisvenam un pat jūsu mīļotajam Bērštonam. Ja vēlēsies, rakstīsim viens otram vēstules…

Un viņa garīgi piebilda: "Tikai vispirms es iemācīšos lasīt un rakstīt."

–Tu tagad nopietni? – vaicāja līdzzinātājs, šokēts par manu priekšlikumu. – Tas ir, viss? Vai mūsu vairs nav? Es esmu viens, un tu viens pats?

Viņa piecēlās no galda un paskatījās uz mani ar vispārēju pārmetumu.

"Es tev palīdzēju izkļūt no būra." Jūs mani piesedzāt bordelī, par ko esmu pateicīgs. Mēs esam pat. Ilsana, es gribētu saglabāt mūsu draudzību, bet es nevēlos dzirdēt sliktas lietas par Finbar, labi? – klusi, bet pārliecināti teicu.

– Amira, es tevi neatpazīstu! – nočukstēja līdzzinātājs, kurš bija šausmās par maniem vārdiem. – Kur tu biji šodien? Ko dralords tev nodarīja? – Ilsana nometās ceļos manā priekšā. – Saki, Amira, vai viņš tev pieskārās?

"Viņš man pieskārās visur, kur vien varēja!" "Es to izpļāpāju un aizgāju no meitenes, kura nometies ceļos. "Ilsana, ļaunākais jau ir noticis, jums nav jāuztraucas."

– Nē, tu melo! Jūs to visu sakāt speciāli, lai mani kaitinātu! – līdzzinātājs man neticēja.

– Jā, Ilsana. Es gulēju ar draglordu un, kā redzi, ar mani viss ir kārtībā. Es nepārvērsos par viņa vergu. Es dzīvoju, kā dzīvoju, daru un domāju, kā uzskatu par pareizu. Nevajag domāt, ka es pārvērtīšos par paklausīgu jēru, kas skatās vīrieša mutē. Varbūt pie jums tā ir, bet ne pie mums! Lielākajai daļai mūsu sieviešu ir savs viedoklis un viņi iestājas par savām tiesībām.

– Par ko tu runā, Amira? Ak! Vai atceries, no kurienes nāc?

– Nē! Es tikai zinu, tas arī viss! – es nomurmināju, neapmierināta ar to, ka esmu atkal par daudz izpļāpājusies.

Ilsana piecēlās no ceļiem un ar riebumu paskatījās uz kaķēnu, kas bija nositis pēdējo zivju rituli.

– LABI. Domāju, ka iešu. Man ir jādomā par visu. Tu… Tev nav nekas pretī, ja es šeit palikšu vēl dažas dienas, vai ne? – Ilsana bailīgi jautāja, kas man neviļus lika justies vainīgai

Muļķības! Kāpēc viņa izskatās pēc piekauta suņa? Bet man tas bija jāsaka, es to vairs nevarēju uzvilkt.

Es piegāju pie sava līdzzinātāja un satvēru viņu aiz pleciem un ieskatījos viņas sejā.

"Ilsana, es negribēju tevi aizvainot, bet es neļaušu nevienam iejaukties manā dzīvē." Pat ar labiem nodomiem. Tagad es domāju, ka man ir labāk palikt kopā ar Finbar, nekā atkal nonākt uz ielas. Man patīk Draklords. Es viņam iedošu zobenu un visu paskaidrošu. Es domāju, ka viņš sapratīs. Atvainojiet, ja es neattaisnoju jūsu cerības, bet man bija vairāk nekā pietiekami piedzīvojumu. Man vajag mieru. Es tevi nedzenu, es tikai dodu tev izvēli. Ja vēlaties, palieciet šeit ar mani tālāk, bet tad visas runas par draklordu negatīvā veidā tagad ir tabu. Piekrita?

Līdzdalībnieks pieklājīgi pamāja ar galvu.

– Ar labu nakti, Amira.

– Labi! – es atbildēju.

Kad aiz Ilsanas aizvērās durvis, es sirdī izplūdu:

– Ak, un viņa ir grūts cilvēks!

"Pasteidzies, nirf," kaķēns atbildēja. "Es ienīstu, kad viņa tā uz mani skatās." Un man nepavisam nepatīk, ka tev ir līdzīgas acis. Tam nevajadzētu būt…

"Arī es tā domāju, bet šķiet, ka tā ir kaut kāda vāja problēma, uz kuru pat Finbāra burvji nereaģēja." Bet… Man, godīgi sakot, arī nepatīkami.

Es apsēdos uz krēsla un apskāvu kaķēnu.

– Iesim zīmēt? Paskaties, ko es varu darīt.

– Ļoti skaists! Tev ir īsts talants! – Cvetiks uzslavēja. "Nebūtu kauns kaut ko tādu pakārt redzamā vietā." Un šodien es devos izlūkgājienā. Es atradu tik daudz interesantu lietu! Klausieties: resnā sieviete saimniecības ēkā cep vienkārši brīnišķīgas pankūkas ar gaļu! Jums vajadzētu tos izmēģināt.

Cvetik sāka stāstīt, kā izkāpis pa logu un staigājis pa pils pagalmu, iepazīstot iedzīvotājus. Kamēr viņš pļāpāja, es pabeidzu savu darbu un, atstājot krāsas nožūt, paņēmu jaunu. Nez kāpēc man ļoti gribējās uzrakstīt citu stāstu.

Šoreiz pagāja ilgāks laiks, un, kad es pabeidzu, aiz loga jau ausma rīts. Cvetiks ilgu laiku gulēja savā gultā, un uz mana audekla bija pikanta aina. Atkal pūķis un… Kails jātnieks uz viņa. Lidojums, debesis, kalni. Izstieptās rokas un sajūsma meitenes sejā, kuru pat domās samulsu saukt par sevi, izrādījās brīnišķīgi. Un nevajag izlikties, tas biju es. Kurš vēl? Skatoties uz sava darba rezultātu, es stulbi pasmaidīju, piedzīvojot neparastu satraukumu.

– Skaists! Un šausmīgi nepiedienīgi! Man patīk! – nemanot piezagusies, pamodinātais Cvetiks novērtēja manus centienus.

– Ej prom! – es samulsu.

– Un es iešu. Es varbūt iziešu pastaigāties.

Kaķēns uzlēca uz palodzes un izgāja ārā, lai veiktu savu puķu kaķu biznesu. Es vaļīgi aizvēru durvis aiz viņa, lai nepūstu vējš, bet neaizslēdzu tās nemaz. Padomājusi, ienesu ģērbtuvē otro gleznas variantu un pagriezu pret sienu tā, lai no ieejas nebūtu redzams.

Visi. Tagad guli!

Es pamodos no sajūtas, ka istabā ir kāds cits. Viņa atvēra acis un ieraudzīja draloru. Viņš stāvēja blakus un augstprātīgi skatījās. Šajā skatienā nebija ne kaisles, ne mīlestības, ne maiguma. Pavisam nekas!

– Finbārs? Ko tu šeit dari? – Mana balss skanēja aizsmakusi.

Steidzīgi piecēlos sēdus gultā un pievilku segu pie krūtīm. No miega trūkuma sāpes saspieda manus deniņus, un mana sirds sāka nemierīgi pukstēt, gaidot nepatikšanas.

– ES esmu noguris. "Man ir apnicis gaidīt un spēlēt tavas spēles, Amira," draklords auksti un vienaldzīgi noteica.

– Es tevi nesaprotu…

– Tā ir patiesība? – Vīrietis pasmaidīja, bet smaids uzreiz pazuda no viņa sejas. -Kur ir mans zobens, Amira? – viņš pēkšņi iesaucās, pieliecoties pie manis.

Es jutos karsti. Es aizvēru acis, iespiedos spilvenā un nomurmināju:

–Kādu vēl zobenu?

– Neizliecies! Es zinu, ka jums tas ir!

Vai uz tevi kādreiz ir kliedzis vesels pieaugušais vīrietis? Nav īpaši patīkami. Un tas ir trīs reizes sliktāk, ja atrodaties gultā, neesat ģērbies un esat tik tikko gulējis pāris stundas.

– Finbar, tas sāp! nekliedz, lūdzu!

Es mēģināju piecelties, instinktīvi vēlēdamās tikt prom no draudiem. Es negaidīju, kas notika tālāk. Uzspiedis mani atpakaļ uz spilvena, dralords bija augšā.

– Es likšu tev atzīties, miskaste! Tu man visu izstāstīsi, nolādētais Nirfeat!

Trieciens pa seju mani uz brīdi apstulbināja, un sākās pilnīgs murgs. Es kliedzu un mēģināju atbrīvoties, bet nespēju pārvarēt vīrieti. Finbārs ar vienu roku satvēra abas manas plaukstas un aizlika rokas man aiz galvas. Es saplēsu sava krekla apkakli, atklājot krūtis, un viņa celis rupji pagrūda, izpletot manas kājas.

– Nē, ko tu dari! Nē! Ah-ah-ah!

"Vai jūs domājāt, cik ilgi es tevi tiesāšu?" Kur ir zobens! Atzīsties vai…

– Draklord, kas šeit notiek? – guļamistabā atskanēja Severa satriektā balss. – Vai tā… Bet tu… Vai ir cienīgi šādi uzvesties ar Ēnu? – Parasti pļāpīgais sekretārs uzreiz nespēja sakopot domas.

Finbārs mani atbrīvoja, un es uzreiz izripoju no gultas, smērējot asaras. Viņa mēģināja izlēkt no guļamistabas, taču viņu satvēra aiz krekla apkakles, gluži kā kaķēnu aiz skausta. Audums stiepās no velkona, draudot mani nožņaugt vai salauzt kaklu. Man nācās piebremzēt un ar pirkstiem satvert apkakli.

– Kā tu uzdrošinies man to pateikt, skum? – draklords nošņāca. – Ej prom!

Severs kļuva tik bāls, ka šķita, ka viņš tūlīt noģībs, un tomēr viņš nekustējās.

– Draklord, nāc pie prāta! Šī ir tava Ēna… Ko teiks cilvēki? – viņš sāka aizrādīt no sliedēm nokāpušo kungu.

– Man vienalga cilvēki! Un Ēna… – Draklords mani satricināja, un pagriezis mani pret sevi, viņš plēsonīgi pasmaidīja. "Ēna ir izdarījusi kaut ko nepareizi, un tā ir jāsoda." Vispirms iemetiet to "aukstajā".

– Kas?! – Izbrīnītais Ziemeļs iepleta acis. – Bet…

– Vai es izteicos neskaidri?

Sekretāre paskatījās uz mani neizpratnē.

– Piedod, Nyera Amira…

Mums abiem situācija bija bezcerīga. Mani trīcēja šausmas un apjukums. Es nesapratu, kas notika vienas nakts laikā, bet visvairāk es gribēju būt prom. Pat ja tas ir sava veida "auksts". Vienalga!

Age restriction:
16+
Release date on Litres:
07 May 2024
Writing date:
2024
Volume:
390 p. 1 illustration
Copyright holder:
Автор
Download format:
epub, fb2, fb3, ios.epub, mobi, pdf, txt, zip