Read the book: «Η Επιστροφή», page 6

Font:

Ο Τζακ άνοιξε τα μάτια του διάπλατα, αποσβολωμένος.

Διαστημόπλοιο Θεός-Ανάλυση στοιχείων

Ο Πέτρι ήταν ακόμα βυθισμένος στην ανάλυση του αντικειμένου όταν ο Ατζάκι, επιστρέφονας στην γέφυρα, του είπε «Θα μας ενημερώσουν.»

«Που σημαίνει βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» σχολίασε πικρά ο Πέτρι.

«Λίγο πολύ, ως συνήθως, σωστά;» απάντησε ο Ατζάκι, χτυπώντας στην πλάτη τον φίλο του. «Τι μπορείς να μου πεις για αυτά τα παλιοσίδερα;»

«Αρχικά, από το γεγονός ότι πλησιάσαμε τόσο πολύ που λίγο έλειψε να μας γατζουνίσει το σκάφος, μπόρεσα να επιβεβαιώσω, με απόλυτη σιγουριά, ότι δεν έχει μεταδοθεί κανένα μήνυμα. Φαίνεται πως το αντικείμενο αυτό κατασκευάστηκε με μόνο σκοπό να αναλύσει και να μελετήσει ουράνια σώματα. Ένα είδος μοναχικού ταξιδιώτη στο διάστημα, που συλλέγει στοιχεία και τα μεταδίδει στη βάση σε τακτά χρονικά διαστήματα» και έδειξε ένα σημείο της κεραίας στο ολόγραμμα που αιωρούνταν στο θάλαμο.

«Ίσως περάσαμε από κοντά πολύ γρήγορα για να καταφέρει να καταγράψει την παρουσία μας» υπέθεσε ο Ατζάκι.

«Όχι μόνο, παλιέ μου φίλε. Τα όργανα που φέρει, έχουν προγραμματιστεί για να αναλύουν αντικείμενα σε μεγάλη εμβέλεια, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά κι εμείς περάσαμε από τόσο κοντά, που αν δεν ήμασταν στο κενό, η μετακίνηση του αέρα θα το είχε κάνει να στροβυλιστεί σαν σβούρα.»

«Και τώρα που απομακρυνθήκαμε, νομίζεις ότι μπορεί να εντοπίσει την παρουσία μας;»

«Πιστεύω πως όχι. Είμαστε πολύ μικροί και γρήγοροι για να μας θεωρήσει “ενδιαφέροντες”.»

«Ωραία» είπε ο Ατζάκι. «Επιτέλους ένα καλό νέο.»

«Προσπάθησα να κάνω μια ανάλυση στοιχείων μετάδοσης του ανιχνευτή» συνέχισε ο Πέτρι «Φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη εξοπλιστεί με τεχνολογία light vortex όπως ο δικός μας, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα παλιό σύστημα διαμόρφωσης συχνότητας.»

«Αυτή η μέθοδος δε χρησιμοποιούταν από τους προγόνους μας πριν την Μεγάλη Επανάσταση14 ;» ρώτησε ο Ατζάκι.

«Ακριβώς. Δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό, αλλά επέτρεπε την ανταλλαγή πληροφοριών σε όλο τον πλανήτη για πολύ καιρό και συνέβαλε καθοριστικά στο να φθάσουμε εδώ που είμαστε τώρα.»

Ο Ατζάκι κάθισε σην πολυθρόνα της καμπίνας, ακούμπησε για μια στιγμή τον δείκτη του στα χείλη και ύστερα είπε «Αν αυτό είναι το σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται σήμερα στη Γη, ίσως μπορέσουμε να υποκλέψουμε κάποια μετάδοσή τους.»

«Ναι, ίσως και κανένα καλό πορνό» σχολίασε ο Πέτρι βγάζοντας περιπαιχτικά τη γλώσσα του στην αριστερή πλευρά του στόματος.

«Κόψε τις βλακείες. Γιατί δεν προσπαθείς να επαναφέρεις το βοηθητικό μας σύστημα επικοινωνίας σε αυτή την τεχνολογία; Θα προτιμούσα να φτάσω εκεί όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται.»

«Κατάλαβα. Με περιμένουν πολλές ώρες δουλειάς σ’εκείνο το στενό θάλαμο.»

«Τι θα έλεγες να τρώγαμε κάτι προηγουμένως;» είπε ο Ατζάκι θέλοντας να προλάβει την πρόταση που φαντάστηκε ότι θα έκανε αμέσως μετά ο φίλος του.

«Αυτό είναι το μόνο λογικό πράγμα που σε άκουσα να λες σήμερα», απάντησε ο Πέτρι. «Όλος αυτός ο εκνευρισμός μου άνοιξε την όρεξη.»

«Εντάξει. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα αλλά θα αποφασίσω εγώ τι θα πάρουμε. Το συκώτι από Νεμπίρ που διάλεξες εχθές μου πήρε τόσες πολλές ώρες να το χωνέψω που νόμιζα ότι έβγαλε ρίζες μέσα στο στομάχι μου.»

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ενώ οι δύο ταξιδιώτες απολάμβαναν το γεύμα τους, πάνω στη Γη στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολών της ΝΑΣΑ, ένας νεαρός μηχανικός παρατήρησε μια παράξενη αλλαγή της πορείας του ανιχνευτή που παρακολουθούσε.

«Αφεντικό» είπε στο μικρόφωνο που βρισκόταν ένα εκατοστό από το στόμα του, συνδεδεμένο με τα ακουστικά του. «Ίσως έχουμε πρόβλημα.»

«Τι είδους πρόβλημα;» βιάστηκε να απαντήσει ο μηχανικός που ηγείτο της αποστολής.

«Φαίνεται ότι το Juno, για κάποιο άγνωστο ακόμα λόγο, είχε μια μικρή αλλαγή της σταθερής του τροχιάς.»

«Αλλαγή; Τι κλίμακας; Που οφείλεται αυτό;» Τον είχε λούσει κρύος ιδρώτας. To κόστος αυτής της αποστολής ήταν τεράστιο, τίποτα έπρεπε να πάει στραβά.

«Αναλύω τα δεδομένα αυτή τη στιγμή. Η τηλεμετρία δείχνει μια μετατόπιση 0,01 βαθμών χωρίς κανένα εμφανή λόγο. Όλα μοιάζουν να λειτουργούν σωστά.»

«Μπορεί να χτυπήθηκε από ένα θρυμματισμένο βράχο» είπε ο μεγαλύτερος μηχανικός. «Στο βάθος φαίνεται η ζώνη των αστεροειδών, δεν είναι μακριά.»

«Το Juno φαίνεται να είναι πρακτικά στην τροχιά του Δία, εκεί δε θα πρέπει να υπάρχουν αστεροειδείς» είπε με αρκετό τακτ ο νεαρός.

«Και τότε τι συνέβη; Θα πρέπει να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία.» Σκέφτηκε για ένα δευτερόλεπτο, μετά έδωσε εντολή «Θέλω διπλό έλεγχο σε όλα τα όργανα επάνω στο διαστημόπολοιο. Τα αποτελέσματα σε πέντε λεπτά στον υπολογιστή μου» και έκλεισε την επικοινωνία.

Ο νεαρός μηχανικός συνειδητοποίησε ξαφνικά την ευθύνη που είχε αναλάβει. Κοίταξε τα χέρια του: έτρεμαν ελαφρά. Αποφάσισε να το αγνοήσει. Aνέθεσε σε έναν συνάδελφο του να κάνει έναν διαφορετικό έλεγχο από εκείνον που θα έκανε αυτός και σταύρωσε τα δάχτυλά του για τύχη. Τα κομπιούτερ άρχισαν να εκτελούν με σειρά όλους τους προγραμματισμένους ελέγχους, και μετά από λίγα λεπτά εμφανίστηκαν στην οθόνη τα αποτελέσματα της ανάλυσης:

O έλεγχος ολοκληρώθηκε. Όλα τα συστήματα βρίσκονται σε λειτουργία.

«Φαίνεται να είναι όλα εντάξει.» σχολίασε ο συνάδελφος.

«Και τότε τι διάολο συνέβη; Αν δεν το ανακαλύψουμε μέσα στα επόμενα δύο λεπτά, το αφεντικό θα μας πηδήξει και τους δύο» και άρχισε να πληκτρολογεί εντολές στην οθόνη που είχε μπροστά του.

Τίποτα απολύτως. Όλα λειτουργούν τέλεια.

Έπρεπε οπωσδήποτε να εφεύρει κάτι και έπρεπε να το κάνει γρήγορα. Άρχισε να χτυπά νευρικά τα δάχτυλα πάνω στο γραφείο. Συνέχισε για μερικά δευτερόλεπτα, μετά αποφάσισε να κάνει χρήση του πρώτου άγραφου κανόνα, του οδηγού συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας: μη φέρνεις ποτέ αντίρρηση στο αφεντικό.

Άνοιξε το μικρόφωνο και απευθείας είπε «Κύριε, είχατε δίκιο. Ήταν πράγματι μικρός τρωικός αστεροειδής που εκτόπισε τον ανιχνευτή. Ευτυχώς, δεν τον χτύπησε κατευθείαν αλλά πέρασε απλώς από κοντά του. Απ’ότι φαίνεται, ο όγκος του αστεροειδή δημιούργησε μια μικρή βαρυτική έλξη στο Juno, προκαλώντας έτσι την αλλαγή της τροχιάς. Σας στέλνω τα στοιχεία.» και κράτησε την αναπνοή του.

Μετά από κάποια δευτερόλεπτα, στο ακουστικό έφτασε περήφανη η φωνή του αφεντικού. «Ήμουν σίγουρος. Νεαρέ μου, το ένστικτο του παλιού δεν γελιέται.» Μετά πρόσθεσε «Κανονίστε να ενεργοποιήσετε τις μηχανές του διαστημόπλοιου και να διορθώσετε τη τροχιά. Δεν θα δεχθώ λάθη» και έκλεισε την επικοινωνία. Μετά από ένα δευτερόλεπτο την ξανάνοιξε λέγοντας «Άριστη δουλειά παιδιά.»

Ο νεαρός μηχανικός ένιωσε το αίμα του να κυκλοφορεί ξανά στο σώμα του. Η καρδιά του χτυπούσε τόσο δυνατά που μπορούσε να την ακούσει. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν γίνει ακριβώς έτσι. Γύρισε το βλέμμα στο συνάδελφό του και του έκανε σήμα με τον αντίχειρα σηκωμένο ότι όλα ήταν εντάξει. O άλλος απάντησε κλείνοντάς του το μάτι. Την είχαν γλιτώσει, τουλάχιστον για την.ώρα.

Νασιρίγια – Μετά το δείπνο

Το σύστημα εγγραφής έκανε ένα διπλό μπιπ και ενεργοποιήθηκε πάλι. Η φωνή της καθηγήτριας άρχισε πάλι να ακούγεται από το μικρό ηχείο μέσα στο αυτοκίνητο. «Νομίζω ότι είναι ώρα να πηγαίνουμε, Τζακ. Το πρωί πρέπει να σηκωθώ νωρίς για να συνεχίσω τις ανασκαφές.»

«Εντάξει», απάντησε ο συνταγματάρχης. «Πηγαίνω να ευχαριστήσω τον σεφ και μετά φεύγουμε.»

«Γαμώτο» φώναξε ο λιγνός. «Εξαιτίας σου χάσαμε το καλύτερο κομμάτι.»

«Έλα, λες και το έκανα επίτιδες» δικαιολογήθηκε ο χοντρός. «Μπορούμε να πούμε πως κόλλησε το μηχάνημα και δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε ένα μέρος της συνομιλίας.»

«Έτσι μου ‘ρχεται να σου κόψω τον κώλο» είπε ο άλλος.

«Θα επανορθώσω. Έχω ήδη στο μυαλό μου ένα σχέδιο για να βάλουμε το χέρι τον υπολογιστή της καθηγήτριας.» Σκούπισε την μύτη του με τα δυο του δάχτυλα και μετά είπε «Θα μπούμε απόψε στο δωμάτιο της και θα αντιγράψουμε όλα τα αρχεία χωρίς να μας πάρει είδηση.»

«Και για να μην την ξυπνήσουμε τι θα κάνουμε, θα της τραγουδήσουμε ένα νανούρισμα;»

«Μην ανησυχείς φίλε μου. Έχω άσσο στο μανίκι μου» και του έκλεισε το μάτι.

Εν τω μεταξύ στο ρεστοράν, ο Τζακ και η Ελίζα ετοιμάζονταν να φύγουν. Ο Τζακ πήρε τον ασύρματο και είπε κοφτά

«Βγαίνουμε.»

«Εδώ έξω όλα είναι ήσυχα, Συνταγματάρχα» βγήκε μια φωνή από το ηχείο.

Επιφυλακτικά, ο συνταγματάρχης, έσπρωξε την πόρτα του μαγαζιού και κοίταξε με προσοχή έξω. Εκεί, όρθιος κοντά στο αυτοκίνητο, βρισκόταν ακόμη ο φαντάρος που είχε συνοδέψει την Ελίζα.

«Μπορείς να πηγαίνεις» διέταξε ο συνταγματάρχης. «Θα συνοδεύσω εγώ την κυρία.»

Εκείνος υπάκουσε στις εντολές, χαιρέτησε στρατιωτικά και, λέγοντας κάτι στον ασύρματό του, εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα.

«Ήταν υπέροχη βραδιά, Τζακ» είπε η Ελίζα βγαίνοντας. Ανέπνευσε βαθιά τον καθαρό αέρα της νύχτας και πρόσθεσε «Πάει καιρός από την τελευταία φορά που πέρασα τόσο όμορφα. Ευχαριστώ πραγματικά», και του χάρισε άλλο ένα από εκείνα τα καταπληκτικά της χαμόγελα.

«Έλα, δεν είναι ακόμα απόλυτα ασφαλές να στέκεσαι στο δρόμο σε αυτή την περιοχή» και λέγοντας αυτό της άνοιξε την πόρτα, βοηθώντας την να μπεί στο αυτοκίνητο.

Το ογκώδες σκούρο όχημα που οδηγούσε ο συνταγματάρχης ξεκίνησε γρήγορα, αφήνοντας πίσω του ένα σύννεφο σκόνης.

«Και εγώ πέρασα πολύ καλά. Δεν είχα ποτέ σκεφτεί ότι μια βραδιά με μια “πουριτανή καθηγήτρια” θα μπορούσε να είναι τόσο ευχάριστη.

«Πουριτανή; Ώστε αυτό με θεωρείς;» και γύρισε από την άλλη μεριά, κάνοντας ότι προσβλήθηκε.

«Πουριτανή ναι, αλλά και πολύ συμπαθητική, έξυπνη και πάρα πολύ σέξι. Καθώς εκείνη κοιτούσε έξω, επωφελήθηκε από την στιγμή και της χάιδεψε απαλά το λαιμό μέσα από τα μαλλιά.

Η επαφή της προκάλεσε μια ευχάριστη ανατριχίλα στην σπονδυλική της στήλης. Δεν μπορούσε να ενδώσει τόσο εύκολα. Η διέγερσή της όμως γίνοταν όλο και μεγαλύτερη. Αποφάσισε να μην πει τίποτα και αφέθηκε να απολαύσει αυτή την ευχάριστη μικρή χειρονομία. O Tζακ ενθαρρυμένος από την έλλειψη αντίδρασης, συνέχισε να της χαϊδεύει τα μακριά της μαλλιά. Ύστερα, άρχισε να κατεβάζει το χέρι του επάνω στην πλάτη της, στο μπράτσο της, μετά όλο και πιο κάτω ώσπου έφτασε στα ακροδάχτυλά της. Εκείνη, στραμμένη ακόμα στο παράθυρο, πήρε το χέρι του και το έσφιξε με σιγουριά. Ήταν μεγάλο και δυνατό. Αυτή η επαφή της έδινε τόση ασφάλεια.

Σε μικρή απόσταση, ένα άλλο σκούρο αυτοκίνητο τους ακολουθούσε, προσπαθώντας να πιάσει έναν ακόμα ενδιαφέροντα διάλογο.

«Αυτά τα δέκα δολάρια έρχονται ολοταχώς προς την τσέπη μου, παλιόφιλε» είπε ο χοντρός. «Τώρα την πάει στο ξενοδοχείο, εκείνη θα τον καλέσει επάνω να πιούνε κάτι και έκλεισε η δουλειά.»

«Να εύχεσαι να μη γίνει έτσι, αλλιώς να δω πως θα αντιγράψουμε τα αρχεία από τον υπολογιστή.»

«Να πάρει, δεν το είχα σκεφτεί.»

«Εσύ δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το να γεμίσεις το στομάχι σου.»

«Έλα, μην απομακρύνεσαι πολύ» είπε ο κοιλαράς, αγνοώντας την πρόκληση. «Δε θέλω να χάσουμε πάλι το σήμα.»

Έμειναν για λίγο χέρι με χέρι, χωρίς να πούνε τίποτα. Και οι δύο με το βλέμμα στο δρόμο. Πλησίαζαν στο ξενοδοχείο και ο Τζακ αισθανόταν όλο και πιο ανήσυχος. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που έβγαινε με κοπέλα, αλλά αυτό το βράδυ αισθάνθηκε να ζωντανεύει ξανά μέσα του η συστολή που τον βασάνιζε όταν ήταν νεαρός και πίστευε πως πια την είχε ξεπεράσει. Αυτή η παρατεταμένη επαφή τον είχε σχεδόν παραλύσει. Ίσως θα έπρεπε να πει κάτι για να σπάσει την αμήχανη σιωπή αλλά, φοβούμενος ότι κάποια λέξη θα μπορούσε να καταστρέψει αυτή την ωραία στιγμή, προτίμησε να περιμένει.

Ευχαρίστησε νοερά το αυτόματο αυτοκίνητο που δεν τον ανάγκαζε να αφήσει το χέρι της για να αλλάξει ταχύτητα και συνέχισε να οδηγεί μέσα στη νύχτα.

Στο μυαλό της Ελίζα, αντίθετα, ερχόταν ένας ένας όλοι οι δήθεν “άνδρες της ζωής της”. Διάφορες ιστορίες, τόσα όνειρα, σχέδια, χαρές και ευτυχία, αλλά στο τέλος, πάντα η ίδια απογοήτευση, πίκρα και πόνος. Ήταν σαν το πεπρωμένο να τα είχε όλα αποφασίσει για αυτήν. Της είχε χαράξει, βέβαια, μια ζωή γεμάτη ικανοποιήσεις και αναγνώριση σε επαγγελματικό επίπεδο, στην οποία, όμως, δεν είχε κάποιον στο πλευρό της να τη συνοδεύσει. Τώρα βρισκόταν σε μια ξένη χώρα, ταξίδευε μέσα στην νύχτα χέρι χέρι με έναν άνδρα που μέχρι και την προηγούμενη μέρα τον έβλεπε σαν εμπόδιο στα σχέδιά της και όμως εκείνη τη στιγμή αισθανόταν τόση στοργή και τρυφερότητα. Αναρωτήθηκε αρκετές φορές τι έπρεπε να κάνει.

«Όλα εντάξει;» ρώτησε ο Τζακ ανήσυχος, βλέποντας τα μάτια της να γυαλίζουν όλο και περισσότερο.

«Ναι, ευχαριστώ Τζακ. Είναι μόνο μια μικρή θλίψη. Θα περάσει αμέσως.»

«Μήπως φταίω εγώ;» βιάστηκε να ρωτήσει ο αξιωματικός. «Εκανα ή είπα τίποτα λάθος;»

«Όχι, αντίθετα» απάντησε αυτή και με μια γλυκιά φωνούλα, πρόσθεσε «Μείνε κοντά μου, σε παρακαλώ.»

«Εδώ είμαι. Δεν πρέπει να σε στενοχωρεί τίποτα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να πάθεις κάτι κακό, εντάξει;»

«Ευχαριστώ, χίλια ευχαριστώ», είπε η Ελίζα ενώ προσπαθούσε να σκουπίσει τα δάκρυα που κυλούσαν αργά στα μάγουλά της. «Είσαι ένας θησαυρός.» Ο Τζακ σιώπησε και της έσφιξε ακόμα πιο δυνατά το χέρι.

Η επιγραφή του ξενοδοχείου φάνηκε στο βάθος του δρόμου. Σε όλη τη διαδρομή δεν είπαν τίποτα. Ο συνταγματάρχης μείωσε ταχύτητα και σταμάτησε το αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο. Κοιτάχτηκαν έντονα. Για μερικές ατελείωτες στιγμές κανείς δεν τόλμησε να πει κάτι. Ο Τζακ το ήξερε πως αυτός έπρεπε να κάνει το πρώτο βήμα, αλλά η Ελίζα τον πρόλαβε. «Τώρα θα πρέπει να μου πεις ότι ήταν μια πανέμορφη βραδιά, πως ήμουν υπέροχη και εγώ θα πρέπει να σε καλέσω επάνω για να πιούμε κάτι.»

«Όντως, η περίσταση θα το επέβαλλε», σχολίασε ο Τζακ λίγο δυσαρεστημένος από τα λόγια της. «Θα γινόταν έτσι, αν ήσουν σαν όλες τις άλλες, αλλά δεν το πιστεύω». Πήρε μια ανάσα και συνέχισε «Πιστεύω ότι είσαι αληθινά ξεχωριστή και αυτή η βραδιά μου έδωσε την ευκαιρία να σε γνωρίσω καλύτερα και να ανακαλύψω τόσα πράγματα που ποτέ δεν πίστευα ότι θα βρω σε “μια αρχαιολόγο ”.

«Το παίρνω σαν κομπλιμέντο», είπε αυτή, προσπαθώντας να ελαφρύνει λίγο το κλίμα.

«Μέσα σε αυτήν την πανοπλία της δυνατής και δυναμικής γυναίκα, κρύβεται ένα τρυφερό και φοβισμένο κουτάβι. Είσαι μια γλυκύτατη κοπέλα με μοναδική ευαισθησία.» Ίσως αργότερα να μετάνιωνε για τα λόγια που θα έλεγε, μα πήρε θάρρος και συνέχισε «Ειλικρινά δεν θα με ενδιέφερε να περάσω μαζί σου μια νύχτα μόνο για σεξ που θα μπει αργότερα στο αρχείο, όπως τόσες παντελώς αχρείαστες, που την επόμενη μέρα δεν σου αφήνουν παρά ένα τεράστιο κενό. Από εσένα θα ήθελα κάτι περισσότερο. Πάντα μου άρεσες πολύ, το ομολογώ.» Δεν μπορούσε πια να σταματήσει. Της έπιασε και τα δύο χέρια, τα έσφιξε μέσα στα δικά του και συνέχισε «Από τότε που σε γνώρισα πρώτη φορά στο γραφείο μου, κατάλαβα ότι είχες κάτι το ιδιαίτερο. Αρχικά με τράβηξε προφανώς η ομορφιά σου, μα αργότερα η φωνή σου, ο τρόπος που μιλάς, οι χειρονομίες σου, ο τρόπος που περπατάς, το χαμόγελό σου...» έκανε μια σύντομη παύση, μετά πρόσθεσε «Η γοητεία σου με σκλάβωσε. Μου έχεις κλέψει την καρδιά. Δεν νομίζω πως τώρα πια θα μπορούσα να σκεφτώ μια ζωή χωρίς εσένα και σίγουρα το κλείσιμο αυτής της βραδιάς δε θα με κάνει να αλλάξω γνώμη.»

Η Ελίζα, που σίγουρα δεν περίμενε μια τέτοια εξομολόγηση, έμεινε για μια στιγμή σιωπηλή, ύστερα, δίχως να σταματήσει να τον κοιτάζει στα μάτια, τον πλησίασε αργά. Δίστασε για μια στιγμή, μετά τόν φίλησε.

Ηταν ένα φιλί με διάρκεια και ένταση. Συναισθήματα, παλιά και νέα, άνθισαν στο μυαλό και των δύο. Ξαφνικά, η Ελίζα τραβήχτηκε και, κρατώντας μερικά εκατοστά απόσταση, είπε «Ευχαριστώ Τζακ, για όλα όσα είπες. Ούτε και εγώ θα ήθελα να τελειώσει η βραδιά μας με μια θλιβερή νύχτα σεξ. Αυτή η βραδιά μου έδωσε την ευκαιρία να σε ανακαλύψω παραπάνω και να σε εκτιμήσω γι’ αυτό που είσαι. Και εγώ ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μέσα σε έναν “δύστροπο” αξιωματικό θα έβρισκα έναν άνθρωπο ευαίσθητο και τρυφερό. Πρέπει να σου ομολογήσω ότι η καρδιά μου δεν είχε χτυπήσει τόσο δυνατά εδώ και καιρό. Δεν είμαι πια κοριτσάκι, το ξέρω, αλλά δεν θέλω να τα καταστρέψω όλα, ζητώντας σου να ανέβεις στο δωμάτιό μου απόψε.» Σταμάτησε για λίγο και μετά πρόσθεσε «Θέλω τόσο πολύ να ξαναβρεθούμε.»

Τον φίλησε ξανά, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μπήκε τρέχοντας στο ξενοδοχείο. Φοβόταν, ότι αν γύριζε να τον κοιτάξει δεν θα είχε τη δύναμη να κάνει πράξη τα λόγια που του είχε πει πριν από λίγο.

Ο Τζακ την ακολούθησε με το βλέμμα, μέχρι που πια δεν φαινόταν πέρα από την περιστρεφόμενη πόρτα του ξενοδοχείου. Έμεινε ακίνητος να κοιτάζει την πόρτα μέχρι που σταμάτησε πια να γυρίζει. Τότε, έριξε ένα τελευταίο βλέμμα στη φωτεινή επιγραφή του ξενοδοχείου που τρεμόπαιζε, πάτησε απότομα το γκάζι και με το στριγγό ήχο των ελαστικών πάνω στην άσφαλτο, χάθηκε μέσα στη νύχτα.

Οι δύο μυστήριοι τύποι που ακολουθούσαν το ζευγάρι, πάρκαραν το αυτοκίνητο στο προαύλιο του ξενοδοχείου, προσέχοντας πολύ να μην τους δούν. Από εκεί μπορούσαν να διακρίνουν το παράθυρο του δωματίου της Ελίζα, από το οποίο, σε λιγότερο από ένα λεπτό, φάνηκε να ανάβει ένα φως.

The free excerpt has ended.